US Airforce ar putea disloca în zilele următoare o escadrilă de avioane F16 din Germania în România

Îndosariat în: Actualitate |

Având în vedere escalasarea conflictului de la granița de Sud-Est a NATO o escadrilă militară de 12 avioane F16 a fost dislocată la sfărșitul săptămânii trecute în Polonia, de la baza sa permanentă din Germania. Ministrul român al Apărării Mircea Dușa ar fi solicitat, încă de anul trecut, deplasarea unei escadrille americane de avioane multirol, din centrul continentului la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Posibilitatea unui conflict direct între Rusia și NATO – inclusiv România sau Polonia – este practic exclusă, însă odată cu criza din Ucraina ambele tabere au făcut gesturi menite să impresioneze. Posibila relocare a unității americane de aviație în România va contribui decisiv la consolidarea stabilității în zonă și ar putea să accelereze inclusiv procesul de pregătire a piloților și a tehnicienilor români, care urmează să primească avioane F16 recondiționate din Portugalia, începând cu anul 2015.
În acest moment, avioane Boeing AWACS, dotate cu radare speciale, patrulează deasupra României, fiind însoțite de avioane de vânătoare MIG-21 Lancer ale Armatei Române.
Totodată, astăzi și mâine este organizată, la București, Conferința comandanților forțelor de operații speciale ale NATO. Conferința era programată din timp, dar ea se suprapune crizei care a a survenit în Ucraina.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.