Vasile Claudiu Popa a fost condus astăzi pe ultimul drum

Îndosariat în: Actualitate |

inmormantare-claudiu-vasile-popaDurere mare în sufletele apropiaţilor militarului Claudiu Vasile Popa care a murit duminică, 22 septembrie 2013, în urma unei explozii a unui dispozitiv improvizat în timpul unei misiuni de patrulare pedestră în Afganistan. Astăzi, 28 septembrie, de la ora 12.00, la Cercul Militar din Piaţa Cetăţii, lângă statuia lui Mihai Viteazu, nouă preoţi civili şi militari, în frunte cu ÎPS Irineu, au oficiat slujba de înmormântare al cetăţeanului de onoare post-mortem, al municipiului Alba Iulia.

Claudiu Vasile Popa a fost condus pe ultimul drum de familia îndurerată, oficialităţile locale, reprezentanţi ai MAI şi MApN, şeful Statului Major General Ştefan Dănilă, ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, colegi, prieteni, dar şi diverşi cetăţeni din Alba Iulia care au rămas impresionaţi de sacrificiul militarului căzut la datorie.

Vestea morţii lui Claudiu a venit ca şi un trăsnet pentru familie şi apropiaţi, tânărul născut în anul 1985, care se afla la a doua misiune în Afganistan urma să-şi revadă foştii colegi în anul 2014, la întâlnirea de 10 ani de la absolvirea Liceului Militar „Mihai Viteazul”, dar din păcate întâlnirea cu foştii camarazi a fost cu totul alta, soarta tânărului fiind scrisă de explozia unui dispozitiv improvizat. În zadar s-au chinuit medicii să-l readucă la viaţă, acesta murind împreună cu fratele său de luptă, Adrian Postelnicu, din Constanţa, cel care se afla la prima misiune în Afganistan.

Cu începere de la ora 12.00, sute de persoane au fost prezente în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia pentru a-şi luat rămas bun de la Claudiu şi pentru a spune o rugăciune alături de soborul de preoţi care a oficiat slujba de înmormântare. La ora 12.30, cei prezenţi s-au deplasat pe jos alături de cortegiul funerar la Cimitirul Eroilor, pe traseul Cercul Militar – Dealul Furcilor, strada Furcilor, circulaţia fiind restricţionată. Cu durere în suflet, familia îndurerată şi-a luat rămas bun de la Claudiu, acesta fiind înhumat cu onoruri militare, iar o grupă a Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia a executat 3 salve de armă în aer, drapelul tricolor de pe sicriul decedatului fiind predat familiei îndoliate, după care s-a auzit imnul României, „Deşteaptă-te Române”.

Vasile Claudiu a trecut în nefiinţă, iar ca semn al înaltei aprecieri a jertfei sale Ministrul Apărării Naţionale l-a avansat la gradul de sub locotenent post-mortem, iar preşedintele României i-a acordat distincţia Steaua României în grad de Cavaler cu însemne de război.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.