Vasile Dîncu: ”Centenarul Marii Uniri va cuprinde un program de manifestări alcătuit împreună cu Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba”

Îndosariat în: Actualitate |

vasile-dincu-si-dacian-ciolos-alba-iulia-mar-2016Potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Alba Iulia va fi un reper extrem de important în proiectul de Lege a Centenarului Marii Uniri.

Acesta va da posibilitatea administrației locale să se implice în alcătuirea programului de manifestări. Nu în ultimul rând, datorită faptului că legea va cuprinde și un program de investiții, municipalitatea va putea finaliza reabilitarea unor obiective istorice din Cetate.

”Legea va crea anumitor localități cadrul legal de dezvoltare a unor investiții, cum ar fi construirea sau reabilitarea unor monumente. Pe de altă parte se vor stabili tipurile de manifestări. (…) Un juriu național va selecta proiectele care sunt recunoscute oficial. Va exista o libertate destul de mare pentru autorități, instituțiile de cultură și ONG-uri să propună evenimente, însă va fi și o parte intituționalizată care va conține atât manifestările de la nivel local, cât și manifestările de la nivel central, pentru a da coerență unui asemenea moment”, a explicat Dîncu:

Vicepremierul a mai precizat că legea va avea și o componentă ce vizează proiectarea României în viitor: ”Nu vrem să fie doar o sărbătoare comemorativă legată de o memoria a celor 100 de ani. Vrem să vedem, la 100 de ani, cum gândim România în viitor și aici există mai multe programe ale Guvernului, legate inclusiv de infrastructură, construcția sau reconstrucția unor instituții”.

 

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.