Victorie în “finala mică”: CSU Alba Iulia – Sepsi Sf. Gheorghe 91-61

Îndosariat în: Sport |

csu-alba-iulia-sepsi-apr-2014CSU Alba Iulia a depăşit destul de ușor pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 91-61 (28-14, 19-20, 21-15, 23-12), în primul meci din “finala mică” a Ligii Naţionale de baschet feminin şi se îndreaptă spre prima distincţie internă din istoria clubului. Pentru aceasta ar trebui să învingă şi marţi, 29 aprilie, la Sf. Gheorghe, bronzul însemnând o mimimă consolare după o stagiune cu obiective măreţe, Cupa şi campionatul.

Sunt mulţumit că am câştigat, am profitat de problemele de efectiv ale oponentelor şi ne-am impus clar. Aveam nevoie de victorie, întrucât după semifinale cu Târgovişte a existat multă frustrare, atât la jucătoare, cât şi în staff-ul tehnic. Vrem să tranşăm soarta medaliilor în două meciuri”, a afirmat antrenorul Miroslav Popov.

Mă bucur că acţiunea a fost o reuşită, că spectatorii au înţeles mesajul nostru şi am reuşit să aducem un zâmbet acestot copii. Cu siguranţă vom continua cu asemenea iniţiative“, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

• Jucării, cadouri şi bani pentru copiii de la “Riţa Gărgăriţa”

Importând un model american, oficialii CSU au folosit în scopuri caritabile acest joc început cu un moment de reculegere în memoria suporterului Mihai Stoia.

Cei aproximativ 300 de fani prezenţi la meci au aruncat înaintea startului întâlnirii cu sute de jucării de pluş, care au fost donate copiilor de la “Riţa Gărgăriţa”. Cei 21 de micuţi au fost prezenţi în Sala Universităţii “1 Decembrie 1918″, pentru a susţine echipa locală, înarmaţi cu steguleţe alb-albastre confecţionate de ei înşişi.

În plus, galeria “Gruppo Arnsberg” a strâns într-o cutie şi bani de la spectatori, iar conducerea CSU a oferit la finalul întâlnirii cadouri copiilor defavorizaţi de soartă. Felicitări tuturor pentru gest şi implicare.

Fără principala piesă de bază, americanca Prahalis, vizitatoarele nu au contat prea mult în dispută, condusă de la un cap la celalalt de albaiulience. Acestea au avut un avantaj substanţial la pauza mare (47-34) şi s-au impus fără nicio emoţie, diferenţa crescând treptat, chiar şi la 30 de puncte spre finalul întâlnirii (87-57).

Marcatoare: Chastity Reed – 23, Sasa Cadjo – 20 de puncte, Breanna Salley – 16, Marina Mandic – 8, AnneMarie Părău – 7, Larisa Toma – 6, Tiffany Brown – 6, Alexandra Uiuiu – 3, Ildiko Nagy – 2, Chadijah Whittington – ,

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.