Vineri, 19 octombrie 2018, în Parcul Unirii din Alba Iulia va fi dezvelit bustul lui Alexandru Vaida-Voevod

Îndosariat în: Actualitate |

Cel mai important eveniment masonic dedicat centenarului va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Alba Iulia. Organizate de către Asociația „Horea”, sub înaltul patronaj al Marii Loji Naționale din România, manifestările, care se derulează pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, sunt dedicate societății civile și își propun să cinstească aportul pe care Masoneria l-a avut la crearea și desăvârșirea statului național unitar.

Meritul elitelor intelectuale masonice care au contribuit în mod decisiv la realizarea celui mai mare moment istoric al românilor este așadar numitorul comun al tuturor acțiunilor care se desfășoară în acest weekend la Alba Iulia.

Prin dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voievod, care va avea loc vineri, 19 octombrie 2018, în Parcul Unirii din Alba Iulia (zona pasajului din Cetate), începând cu ora 15:00, se dorește omagierea omului politic ardelean, membru al Masoneriei, de activitatea și eforturile căruia au depins, în mare măsură, înfăptuirea și mai ales, recunoașterea internațională a Unirii.

Programul manifestărilor publice va continua sâmbătă, 20 octombrie 2018 cu o conferință pe aceeași temă, care va începe la ora 15:00 și se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În cadrul acesteia, vor susține prelegeri importanți istorici ai zilelor noastre iar intenția organizatorilor este aceea ca, pe lângă dezbaterile bogate în informații istorice valoroase, societatea civilă să aibă ocazia de a se familiariza cu o parte din preceptele ordinului masonic, implicit cu misiunea pe care membrii acestuia și-o asumă cu privire la evoluție și autoperfecționare, ca valori morale fundamental sănătoase și cu reverberații pozitive la nivel social. Dat fiind și caracterul festiv al acestui demers, manifestările nu se puteau încheia decât cu un Spectacol Folcloric extraordinar, susținut de către îndrăgiți interpreți români ai zilelor noastre, care se va desfășura tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, începând cu ora 17:30.

Deschiderea Masoneriei spre societatea civilă trebuie văzută ca un gest de normalitate, izvorât tocmai din filosofia care-i guvernează pe membrii acestui ordin și anume apartenența la o societate a elitelor, conform programului M.L.N.R. „Masoneria pentru Romania”

Dr. Alin Florea

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.