Virgil Mihaiu a oferit albaiulienilor o veritabilă lecție despre jazz

Îndosariat în: Actualitate |

Alba-Jazz-2014-prelegere-Virgil-MihaiuCafeneaua și galeria de artă „Framm’s” a fost în cursul acestei după-amiezi gazda unei excelente lecții despre jazz în general, sau despre “Factorul latino-american în estetica jazz-ului”, o prelegere susținută de conf. univ. dr. Virgil Mihaiu din Cluj-Napoca.

Cu exemplificări audio-video din Brazilia, Cuba, Argentina, Republica Dominicană, Panama, profesorul a ghidat spectatorii înspre lumea jazz-ului, surprinzând melodios perioade istorice și interacțiuni creative ale acestui fin gen muzical.

Prelegerea a fost precedată de un scurt recital susținut de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”, acompaniați la pian de Laura Orian, profesoară și director al festivalului.

Virgil Mihaiu este scriitor, diplomat, jazzolog, poliglot, promotor cultural și performer de jazz-poetry. În 1994 fondează „Jazzographics”, primul grup de jazz-poetry româno-britanic, împreună cu muzicienii Alan Tomlinson, Harry Tavitian și Corneliu Stroe. Din 2006 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona.

La Alba Jazz, Virgil Mihaiu va prezenta fiecare gală de concerte și va modera fiecare Jazz Coffee.

Aflat la a III-a ediție, Alba Jazz se dorește a fi un eveniment original atât ca profil muzical –  axat simultan pe jazz și chitară clasică – cât și ca instrument de marketing pentru județul Alba – axat pe promovarea cetății „Alba Carolina”, din Alba Iulia, și a diversității culturale din această zonă.

.Festivalul se desfășoră în 6 locații, concentrate în zona cetății „Alba Carolina” (Piața Mihai Viteazu, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Spațiile Poarta a III-a, Art Cafe Donwtown, Framm’s).

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.