Voluntarii Asociaţiei SM Speromax au sărbătorit astăzi femeile care suferă de scleroză multiplă din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Doamnele din Alba Iulia, bolnave de scleroză multiplă, au avut parte astăzi de o surpriză oferită de voluntarii Asociaţiei SM Speromax. Acestea au avut ocazia să socializeze şi au primit din partea tinerilor voluntari câte un mărţişor.

Întâlnirea a avut o însemnătate deosebită ţinând cont de faptul că, din cauza bolii, aceşti oameni nu au posibilitatea fizic să iasă din casă foarte des. Pe chipul fiecăreia din cele 12 doamne invitate se putea citi fericirea că au ocazia de a se întâlni şi a povesti, dincolo de problemele zilnice şi de necazurile pricinuite de boală. În plus acestea au fost răsfăţate cu cadouri simbolice din partea tinerilor din cadrul Asociaţiei Speromax, care le-au oferit mărţişoare confecţionate de ei.

Optimismul şi bucuria pe care aceste doamne le-au afişat astăzi pot fi o lecţie de viaţă pentru toţi. Iată ce ne-a declarat una din invitate:

Importanţa evenimentului este una majoră, după cum ne-a declarat şi preşedintele Speromax Alba Dragoş Zaharia: “Socializarea este vitală pentru noi, pentru că această boală perfidă te face să nu mai ai prieteni, să nu mai ai familie uneori şi foarte multe dintre aceste doamne nu au mai ieşit undeva de foarte mult timp. Activităţile de genul acesta sunt foarte importante pentru pacieneţii cu scleroză multiplă”

Greutăţile prin care trec bolnavii de scleroză multiplă sunt greu de imaginat. Costul tratamentului care le ţine sub control evoluţia maladiei porneşte de la 800 de lei şi poate ajunge până la 2400 de lei pe lună. Mulţi dintre ei însă nu îşi pot permite asemenea sume sau aşteaptă pe liste de aşteptare interminabile pentru a intra în programul naţional de scleroză multiplă.

Bugetul alocat programului naţional de scleroză multiplă anul acesta este de 96 de milioane de lei. Exact cât a fost şi anul trecut. Sunt înscrişi momentan 2.300 de bolnavi din toată ţara, iar alte 500 de persoane se află pe listele de aşteptare.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurologică cronică, ce afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinăriişi nervii optici. Scleroza multiplă poate provoca dificultăţi în forţa şi controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mentale.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.