Zeci de români patrioți au participat la mitingul “Alături de Sabina” care s-a desfășurat astăzi în faţa Prefecturii Alba

Îndosariat în: Actualitate |

Zeci de persoane cu steaguri româneşti în mâini au protestat paşnic astăzi în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, în semn de solidaritate cu eleva din Covasna care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, chiar în data când maghiarii  sărbătoreau ziua lor (15 martie) şi care mai apoi a fost mustrată, jignită şi ameninţată de către colegii ei, profesorul diriginte şi chiar de conducerea şcolii pentru faptul că a “îndrăznit” să poarte o banderolă cu tricolorul României.

În cadrul manifestării, cei prezenţi au desfăşurat un steag al României pe aliniamentul parcului din faţa Prefecturii Alba, au intonat imnul naţional “Deşteaptă-te române” şi au scandat de mai multe ori :“Sabina, nu uita, Alba e de partea ta!”.

La protestul de la Alba Iulia au fost prezenţi, pe lângă tineri şi oameni în vârstă, membrii Asociaţiei “Realitate şi Adevăr”, Gheorghe Feneşer-  prefectul judeţului Alba şi Dorin Şerdean  –  viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Articol în curs de actualizare

 ASTĂZI: Protest la liceul unde învaţă Sabina

Potrivit adevărul.ro, câteva zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Liceului “Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc.

Tot vineri dimineaţă, la liceul “Korosi Csoma Sandor” a ajuns echipa de control a Ministerului Educaţiei, potrivit adevărul.ro. Membrii acesteia fac verificări după ce eleva de clasa a IX-a care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc ar fi fost apoi ameninţată pe o reţea de socializare.

 Mai mulţi elevi români de la liceul “Korosi Csoma Sandor” susţin că au fost umiliţi

„Mai mulţi elevi de la liceul din Covasna unde învaţă eleva cu bentinţa tricoloră susţin că au fost umiliţi de colegii maghiari pentru că îşi desenaseră însemnele româneşti pe mână. Copiii susţin că au fost puşi să stea în genunchi, iar unul dintre ei a fost chiar lovit, conform mărturiilor acestora date postului de televiziune Antena 3.

 Liviu Pop: „Trebuie să oprim acest război”

 ”Asta încalcă regulamentul din punct de vedere al violenţei. E obligaţia inspectoratelor, a şcolilor să ia atitudine. Eu mai fac apel la asociaţiile de părinţi să ia atitudine fiindcă nu este normal. Este un război artificial susţinut de o parte dintre reprezentanţii partidelor politice. Trebuie să oprim acest război din curtea şcolii, chestiunile acestea diplomatice nu trebuie să aibă efecte în şcoli”, a declarat Liviu Pop.

 Şeful ISJ Covasna apreciază gestul tinerei ca fiind un „incident copilăresc şi „un teribilism”

 „Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un “incident copilăresc” şi “un teribilism”, scrie adevărul.ro.

 ”Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze un raport”, spunea Keresztely.

Conducere Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna susţine că persoanele care au ameninţat-o pe Sabina sunt din afara unităţii de învăţământ şi că nu este cazul să fie aplicate sancţiuni în şcoală, dorindu-se aplanarea “oricărui conflict”

 Potrivit unui comunicat transmis, joi, de conducerea Liceului “Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, în şcoala mixtă a primat întotdeauna “toleranţa, respectul faţă de identitatea etnică şi culturală a fiecărui elev şi a fiecărui profesor”.

 Conducerea unităţii de învăţământ susţine că va acorda o atenţie prioritară aplanării acestei situaţii pentru a se reveni la echilibru, “cu convingerea că cele întâmplate au fost determinate de impulsuri de moment, nefiind vorba de nicio acţiune premeditată”.

  “Considerăm că, în această situaţie, nu este cazul să aplicăm niciun fel de sancţiuni, pentru că dorinţa noastră este aceea de a aplana orice fel de conflict, de a ne educa elevii în spiritul valorilor europene, inter- şi multiculturale şi a cultivării respectului faţă de însemnele naţionale. Din cercetările efectuate la nivelul şcolii reiese faptul că ameninţările primite de eleva noastră sunt venite de la o persoană din afara şcolii, persoană pe care nu o cunoaştem”, se arată în comunicat.

Sabina, exmatriculată?

Părinţii Sabinei  se tem ca acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest.

Potrivit proarges.ro, mama fetiţei, Mariana Furtună a declarat:  “La nivel de zvonuri, i s-a adus la cunoştinţă că ar putea fi exmatriculată şi i se va scădea şi nota la purtare. Personal, doamna dirigintă i-a spus că i se va scădea nota la purtare”.

 Menţionăm că astfel de manifestări au avut şi au loc şi în alte localităţi ale ţării: la Arad, Bistriţa, Bucureşti, Braşov, Chişinău, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti şi Târgul Mureş.

 De asemenea, Sabina este susţinută  pe pagina creată pe Facebook –  „Alături de Sabina”, unde a primit mii de mesaje de încurajare şi peste 13.000 de aprecieri din partea românilor.

 Sabina, fii tare. Toţi românii sunt alături de tine!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.