Zilele Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia cu ocazia împlinirii a 190 de ani de la naşterea patronului spiritual

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

scoala-avram-iancu-alba-iuliaŞcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia organizează, între 28 și 30 mai 2014, o serie de manifestări dedicate Zilelor Şcolii, cu prilejul aniversării a 190 de ani de la naşterea lui Avram Iancu – patronul spiritual al şcolii.

Manifestările vor debuta miercuri, 28 mai 2014, de la ora 12.00, cu festivitatea de dezvelire a bustului lui Avram Iancu, amplasat în parcul şcolii. La acest eveniment sunt invitaţi să participe, alături de oficialităţi, sponsori, părinţi, şi foştii dascăli ai şcolii, care sunt aşteptaţi la o reuniune de suflet denumită simbolic „Întâlnirea generaţiilor”.

De la ora 17.00, va avea loc evenimentul Gala performerilor urmat de spectacolul „Star pentru o zi”, care se vor desfăşura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. În deschiderea spectacolului vor fi premiaţi elevii care s-au remarcat prin rezultatele deosebite obţinute, atât la olimpiadele şcolare, cât şi în cadrul concursurilor artistice, sportive sau lingvistice desfăşurate în acest an şcolar.

Joi, 29 mai 2014, între orele 900-1200, părinţii elevilor din învăţământul gimnazial sunt invitaţi să participe la activităţile educative care se vor desfăşura sub genericul Ziua Porţilor Deschise. Programul va cuprinde ateliere de creaţie, întâlniri cu medici, psihologi, dezbateri pe teme educative, întreceri sportive, activităţi culturale sau artistice. Ziua de joi va culmina cu o petrecere organizată pentru toţi elevii şcolii care vor fi sărbătoriţi cu ocazia zilei de 1 Iunie, într-o atmosferă festivă, la Restaurantul Mercur din Alba Iulia, începând cu ora 1700. Muzica, dansul, spectacolul de animaţie, masa festivă, dar şi alte surprize îi vor aştepta pe copii în cadrul evenimentului „School Party”, care este totodată şi un bun prilej de petrecere a timpului liber, de socializare, dar şi de distracţie.

Vineri, 30 mai 2014, de la ora 1200, va avea loc lansarea cărţii „Lanţul secretelor”, semnată de eleva Maria Ileană din clasa a VIII-a A.

„În cadrul manifestărilor Zilele Şcolii ne-am propus să realizăm activităţi prin care să recunoaştem reuşitele elevilor şi dascălilor şcolii, atât în planul cunoaşterii, cât şi în plan artistic, cultural şi sportiv. Prin activităţile organizate ne-am dorit să creăm cadrul prin care  toţi elevii noştri să socializeze, să relaţioneze şi să-şi dezvolte sentimentul apartenenţei la o şcoală cu renume la nivelul comunităţii noastre”, ne-a declarat profesor Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.