Ziua Armatei Române celebrată la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

ziua-armatei-romane-2014Ziua Armatei Române a fost sărbătorită astăzi, 25 octombrie 2014, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, prin organizarea unui ceremonial militar religios, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și la mormintele ostașilor jertfiți pe câmpul de luptă, respectiv printr-o defilare a elevilor Colegiului Militar Național ”Mihai Viteazul”, însoțiți de Drapelul de luptă al batalionului 136 Geniu.

Ziua Armatei Române a fost celebrată anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din ţară, în bazele din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării sau are reprezentanţe militare. Ziua de 25 octombrie 2014 are o dublă semnificație, împlinirea a 155 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83, al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, respectiv împlinirea a 70 de ani de la victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația fascistă.

La Alba Iulia, manifestarea a început la ora 10.00 prin intonarea Imnului Național al României, urmat de o slujbă de pomenire a eroilor neamului, oficiată de preoți civili și militari. Cei aproximativ 100 de civili și reprezentanți MApN prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuți pe front pentru independența, integritatea și suveranitatea țării, iar apoi instituțiilor statului, asociațiilor de veterani și revoluționari și partidele politice au depus coroane de flori.

Sobrul eveniment s-a încheiat printr-o defilare a elevilor Colegiului Militar Național ”Mihai Viteazul”, însoțiți de Drapelul de luptă al batalionului 136 Geniu, în fața Cimitirului Eroilor, traficul fiind restricționat.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.