Ziua Armatei Române va fi celebrată și în cadrul Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

elevi-colegiul-militar-alba-iuliaPe data de 25 octombrie se celebrează Ziua Armatei, o sărbătoare a tuturor celor care au ales să îmbrace uniforma militară și să-și slujească țara.

Cei mai tineri membrii ai Armatei României, elevii Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, participă, an de an, la activități dedicate acestei sărbători. La nivelul colegiului, devenită tradiție, este în desfășurare competiția sportivă ”Cupa 25 octombrie” la tir, triatlon, șah și minifotbal. Festivitatea de premiere a acestor întreceri va avea loc la finalul acestei săptămâni.

În cadrul proiectului ,,Armata României în școli”, ajuns la cea de a treia ediție și inițiat de către Ministerul Apărării Naționale,  22 de elevi ai colegiului nostru participă, în această săptămână, alături de reprezentanți ai Birourilor Informare Recrutare din 13 județe în instituții de învățământ gimnaziale pentru promovarea învățământului militar și atragerea tinerilor spre frumoasa carieră militară. Activitatea din anii anteriori a avut un impact deosebit, reflectat în numărul tot mai mare de tineri ce au optat pentru de admiterea în Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”, dovada fiind concurența mare din acest an.

Pentru a marca importanța aceste sărbători care, în timp, a devenit nu doar una a militarilor, ci a întregii țări, sâmbătă, 25 octombrie, la ceremonia militară organizată la Carei, cu această ocazie, alături de alte detașamente din diferite unități militare, va participa un detașament constituit din 56 de elevi ai  Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”.

De asemenea, instituția noastră, va lua parte, alături de ceilalți militari din garnizoana Alba Iulia,  la ceremonialul militar și religios din Cimitirul Eroilor, începând cu ora 10:00.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.