Ziua Centrului de Cultură “Augustin Bena” va fi sărbătorită astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Zilele-Augustin-BenaAstăzi, 24 octombrie 2013, de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia  va avea loc un eveniment cultural organizat cu ocazia Zilei Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Astfel, albaiulienii şi nu numai sunt invitaţi să participe la un simpozion, o lansare de carte, un concert coral şi un recital de muzică de cameră. La simpozionul „Augustin Bena” vor participa pr. conf. univ. dr. Adam Domin de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, pr. prof. dr. Dragoş Şuşman din Sebeş, conf. univ. dr. Ramona Perja de la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Ştefan Cărpinişan din Sebeş, prof. Mihaela Gornic de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia,  Marin Petruse – primarul comunei Pianu de Jos, prof. Constantin Şalapi – directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

După simpozion, va avea loc lansarea cărţii „Repertoriul coral Augustin Bena”, care va fi prezentată de prof. univ. dr. Adam Domin şi prof. Daniela Floroian. În continuare, cei prezenţi vor putea asista la un concert coral, susţinut de Grupul vocal „Primavera”, coordonat de Marinela Popa, Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, dirijor pr. conf. univ. dr Adam Domin şi Corul „Augustin Bena” al Liceului de Arte „Regina Maria”, dirijor prof. Daniela Rus.

Manifestarea se va încheia cu un recital de muzică de cameră susţinut de Duo „Ethos”: Dragoş Tudor la chitară şi Dan Liviu Cernat la violă/vioară şi Cvartetul orchestrei de cameră a judeţului Alba, format din Dan Liviu Cernat – vioara I şi Adriana Jurcă – vioara II.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria comunei Pianu de Jos.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.