Ziua Europeană a Limbilor marcată prin proiectul „English means my future” în cadrul Colegiului Economic din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

ziua-limbilor-colegiul-economic-alba-iuliaColegiul Economic din Alba Iulia a marcat prin proiectul „English means my future”, Ziua Europeană a limbilor sărbătorită în data de 26 septembrie 2014. Elevii din clasa a IX-a D sunt încurajaţi să conștientizeze importanța studierii limbii engleze, cu atât mai mult cu cât aceștia vor fi specializaţi în turism.

De asemenea, elevii îşi vor îmbunătăţi aspectele legate de comunicarea în orală, în limba română și engleză și vor cunoaște care sunt ţările în care se vorbește limba engleză.

Obiective specifice urmărite sunt dezvoltarea abilităţilor de comunicare în scris și oral în limba română şi în limba engleză, stimularea creativităţii şi cultivarea sensibilităţii, conştientizarea importanței studierii limbilor străine, dezvoltarea competenţelor lingvistice într-o limbă străină si popularizarea ofertei de carte în limbă străină existentă în fondul documentar al CDI.

Activităţile propuse de către profesoarele coordonatoare Chinde Claudia și Dobra Lavinia sunt: brainstroming cu tema ”Motive pentru care învățăm limba engleză”- ”Reasons to learn English” finalizată cu realizarea unui avizier cu motivele elevilor, realizarea unei mini expoziţii cu steagurile țărilor în care se vorbește limba engleză, moment artistic cu cântece în limba engleză: chitară – Vlad Botar și voce – Iulia Turc, vizionarea a trei scurte materiale video despre importanța studierii gramaticii limbii engleze: ”My grammar lab”, ”English problems” și prezentarea standurilor cu carte în limbă străină existentă în fondul documentar al CDI.

”Ziua Europeană a Limbilor” are ca obiectiv să atragă atenția elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.