Ziua Internaţională a Romilor – 2017, sărbătorită la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Pe 8 aprilie este Ziua Internaţională a Romilor de pretutindeni.  Această dată a fost marcată şi la Alba Iulia în cadrul unui eveniment organizat  de către Primăria Municpiului Alba Iulia la sala Bowling în prezenţa mai multor invitaţi.

Întâlnirea la debutat prin prezentarea unui scurt istoric al zilei de 8 aprilie de câtre doamna Szoverfi Dorina şi domnul Şerban Petru. Prezent la eveniment, viceprimarul Gabriel Pleşa a transmis mesajul autorităţilor locale cu ocazia zilei persoanelor de etnie romă. Au fost prezenţi şi Viorel Bumbu, Angela Moldovan, consilier local PMP şi Rareş Buglea.

Cei prezenţi au luat parte şi la momente artiste deosebite prezentate de către elevii de etnie romă de la diferite unităţi şcolare de învăţământ din Alba Iulia. Programul artistic a constat în recitaluri muzicale şi de poezie, reprezentaţii de dans, dar şi o scenetă, puse în scenă de elevii Dodi Alexandru (dans), Nicula Gheorghe (demonstraţie muzicală), Vitanu Gheorghe (orgă), Matei Rareş Samson (voce) de la Colegiul Economic”Dionisie Pop Marţian”, elevii Mihalcea Tiberiu (fluier) şi Hiriza Raluca(poezie) de la Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru părinţi şi copii”Sfânta Maria”, elevul Stoica Gheorghe (vioară) de la Liceul de Artă “Regina Maria” şi elevii Adam Iacob Andrei, Ciobu Ovidiu, Nichita Alin Paul, Albu Silvia Maria, Moldovan Aura, Polocoşer Ana Maria, Şamu Paraschiva (scenetă) de la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”.

În cadrul aceluiaşi eveniment au fost premiaţi pentru bună purtare şi frecvenţă şcolară elevul Grecu Sergiu de la Colegiul Tehnic “Apulum” şi Zoltan Alexandru Emanuel de la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”.

Doamna Cristea Marcela a primit premiul acordat pentru categoria familii bine integrate în societate. Alte premii au fost acordate elevilor care s-au remarcat prin talentele lor în dans, muzică şi actorie.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă festivă şi muzică ţigănească tradiţională pentru persoanele de etnie romă care trăiesc în comunitate.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro