Ziua mondială a turismului, marcată de elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Pe 27 septembrie se sărbătorește ziua mondială a turismului. Cu acest prilej elevii clasei a X-a D, specializarea turism, coordonați de doamna profesoară Beca Felicia, s-au documentat și au realizat materiale proprii despre istoria turismului și despre importanța de ordin social, cultural, politic şi economic a acestuia.

Astfel, Centrul de Documentare și Informare al colegiului albaiulian a fost gazda proiectului educativ „Turismul și transformarea digitală”, în conformitate cu tema propusă pentru acest an de Organizația Mondială a Turismului. Proiectul a presupus mai multe activități menite să le dezvolte elevilor capacitatea de sinteză a noțiunilor noi și de comunicare liberă, să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de realizare a unui power point, să își însușească noțiuni noi despre folosirea indexului enciclopediilor și să își dezvolte creativitatea.  

Elevii, coordonați de prof. Beca Felicia și de prof. Furdui Amalia, s-au informat și au realizat prezentări power point legate de istoria turismului, turismul local și evoluția lui. Primele trei prezentări au fost premiate cu diplome și s-au bucurat de aprecierile celor prezenți. Prof. docum. Dobra Lavinia le-a explicat și exemplificat elevilor cum se folosesc enciclopediile în mod eficient, ele fiind un mijloc de documentare util și facil, dacă se folosesc de index. Activitatea finală a permis elevilor să își exprime creativitatea artistică și să lucreze în grup la realizarea unor planșe cu tematica proiectului Turismul și transformarea digitală.

Cele peste 155 de ţări membre ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua Mondială a Turismului. Aceasta a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.