Ziua poetului național Mihai Eminescu celebrată în mod inedit de către elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Ziua Culturii Naționale coincide cu celebrarea zilei de naștere a poetului nostru național, Mihai Eminescu. Lucru deloc întâmplător, deoarece este perioada în care ne amintim că românul s-a născut poet. Elevii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia au celebrat ziua poetului national într-un mod inedit.

Astfel, sub coordonarea prof. Diane Popa s-a desfășurat proiectul: ,,Citiți-l pe Eminescu, nu îl comemorați!” prin care s-a urmărit atragerea elevilor spre lectură, prin promovarea culturii naționale și a valorilor autentice, dezvoltarea unor abilități de comunicare, de lucru în echipă, formarea și dezvoltarea gustului pentru lectura individuală, dar și colectivă, și nu în ultimul rând, întâlnirea cu poezia lui Eminescu prin intermediul unei lecții deschise.

Elevii claselor II-VIII din Școala Gimnazială  ,,Avram Iancu” din Alba Iulia coordonați de prof. Diane Popa, de diriginții și profesorii claselor II-VIII, de prof. informatician Medrea Simona; de prof. C.D.I. Camelia Pop și de prof.. Maria Atanasiu au reconstituit poezii eminesciene reprezentative din Eminescu printr-o activitate de tip puzzle, căutând strofele lipsă la colegii din celelalte clase pentru a reface apoi poezia pe un format A4.

Elevii clasei a VII-a B, după ce au au pregătit răvașe cu strofe din poeziile eminesciene au distribuit la intrarea în școală tuturor elevilor de la gimnaziu, răvașe cu strofe din Eminescu. Astfel s-a realizat o lectură colectivă, dar și cea mai mare și mai deschisă lecție de română din școală.

Elevii din Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” au reconstituit unele din poeziile reprezentative din opera lui Eminescu. Primii trei care au reconstituit poezia au fost recompensați cu trei cărți de referință pentru activitatea lor școlară;

Elevii clasei a VII-a B au realizat imagini cu scene inspirate de versurile eminesciene pe care le-au extras din cutia cu răvașe.  La sfârșitul activității a avut loc premierea elevilor care au refăcut primii poeziile propuse în proiect. Castigători au fost: Suciu Flavia, clasa a V-a B, Filipescu Vlad, clasa a VIII-a A și Mărginean Denisa, clasa a VIII-a B.

Elevii de azi sunt din ce în ce mai demotivați atunci când este vorba de lectura individuală, așa că prin intermediul acestui proiect, coordonatorii au încercat să găsească o metodă alternativă de a-i atrage pe elevi să facă acest lucru într-un mod plăcut, dar și util: o activitate de tip puzzle prin care să facă cunoștință cu opera lui Eminescu într-un mod inedit.

De asemenea, la Centrul de Informare și Documentare s-a realizat o expoziție cu opera poetului, dar și cu desene reprezentând portretul lui Eminescu. În cadrul orelor de limba română, a fost evocată personalitatea poetului nepereche, iar elevii au recitat versuri din lirica eminesciană.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.