Ziua Poliției Române 2017 la Alba Iulia – Suspecți de tâlhărie, prinși de mascați și polițiști după o intervenție în forță

Îndosariat în: Actualitate |

De o demonstrație spectaculoasă au avut parte, astăzi, cetățenii din Alba Iulia care au ales să sărbătorească Ziua Poliției Române alături de oamenii legii. În fața sediului IPJ Alba, polițiștii le-au arătat oaspeților cum intervin în cazul unei infracțiuni de tâlhărie, iar cei prezenți au fost de-a dreptul fascinați.

Exercițiul demonstrativ a constat în urmărirea și blocarea unui autoturism marca Dacia în care se aflau persoane periculoase și care aveau asupra lor arme albe și arme de foc.

Sarea și piperul acestui exercițiu a fost momentul în care au intervenit mascații pentru blocarea autoturismului în trafic și prinderea persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. În scenariu a fost inclus și un câine dresat, din rasa ciobănesc belgian, în vârstă de doi ani, membru de bază al echipei de intervenție pirotehnică.

Intervenția spectaculoasă a fost urmărită de sute de copii de grădiniță și de gimnaziu de la școlile din oraș, care, la final, uimiți și încântați de ceea ce au văzut, i-au răsplătit pe cei îmbrăcați în uniforme cu ropote de aplauze și le-au cântat ”La mulți ani”.

Demostrația polițiștilor din Alba a marcat 195 de ani de la înființarea Poliției Române.

La exercițiu au participat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascații) și polițiști din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

Tot miercuri, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost organizată „Ziua Porților Deschise”, când, toţi cei interesaţi au avut posibilitatea să afle mai multe despre activitatea poliţiei în ansamblu, dar şi aspecte particulare legate de activitatea structurilor operative.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro