Zona pietonală din centrul municipiului Alba Iulia va avea o nouă înfățișare

Îndosariat în: Administrație |

lucrari-modernizare-centru-alba-iuliaLucrările de modernizare din centrul municipiului, demarate de Primăria Alba Iulia au început în forță, de aproximativ două săptămână. Zona pietonală cuprinsă între magazinul Unirea și sediul BCR urmează să fie complet reconfigurată și corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.  

Mai exact, proiectul, cu o perioada de desfășurare de 12 luni, constă în reconfigurarea străzii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersecțiilor, precum și amenajarea a doua sensuri giratorii și a peste 133 de parcări, pe laturile estică și vestica ale străzii.

Prima etapa a proiectului este dedicata executării lucrărilor tehnice, a rețelelor subterane si a celor de iluminat public și relocării unor conducte. în partea a doua urmează lucrările de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantații joase si înalte, montarea unui sistem de irigații precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din fata sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane, ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR și magazinul Unirea, este de înțeles că transformările vor modifica și structura peisagistică. În reconfigurarea zonelor verzi din proximitatea parcărilor și locurilor de odihnă, este prevăzut un aport de circa 302 arbori și arbuști ornamentali (rășinoși și foioși). Ca o măsura complementară, în funcție de studiul peisagistic ce subscrie acestui proiect, se vor păstra o bună parte dintre arborii existenți, cu precădere în zona din fața magazinului Unirea. Vegetația afectată și cu probleme va fi înlocuită, iar arborii situați pe axul noii trame stradale propuse vor fi mutați în alte locații stabilite de autoritatea locala. Zonele verzi vor cuprinde infrastructura necesară pentru irigare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia Mihai Coșer.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.