Zvon sau realitate ? Vodafone a platit 1,5 mld. de Euro pentru achiziția tuturor operațiunilor RCS-RDS din România

Îndosariat în: Actualitate |

VodafoneLogoZiaristul Robert Turcescu a publicat în această seară pe pagina sa de Facebook o postare în care precizează ca deține informații despre posibila preluarea distribuției de televiziune prin cablu, internet si telefonie a grupului RCS-RDS România de către Vodafone pentru suma de 1,5 miliarde de Euro.

“O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange”, anunță Robert Turcescu.

rcs-rdsAnterior, RCS-RDS a încheiat un parteneriat cu Vodafone, avand ca scop utilizarea retelei de telefonie mobila a Vodafone de catre RCS-RDS, pentru o perioadă de 2 ani ( din iulie 2014, inclusiv si trafic mobil de date ).

Compania mamă Vodafone a mai efectuat achizitii similare pe piața internatională, cum ar fi de exemplu cumpărarea Kabel Deutschland, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania.

De asemenea, Vodafone a vândut in toamna anului trecut participatia sa de 45% din Verizon Wireless SUA partenerului său Verizon Communications. Astfel, Verizon a platit un total de 130 miliarde dolari americani, din care 58,9 miliarde dolari în numerar, 60,2 miliarde dolari in actiuni Verizon, 5,0 miliarde de dolari sub forma unui contract de imprumut Verizon, actiunile Verizon de 23% la Vodafone Italia ( în valoare de 3,5 miliarde dolari ) și asumarea Verizon de 2,5 miliarde dolari în datorii Vodafone.

In acel moment, Vodafone a anuntat că intenționează să ofere 71% din suma acționarilor săi, în timp ce 6 miliarde de dolari vor fi atribuiti unui nou program de investitii de trei ani denumit Project Spring. Project Spring va accelera implementarea 4G in 90% din cele cinci piețe principale din Europa până în 2017, dar si cresterii acoperirii 3G și a capacitatilor în piețele mature și în curs de dezvoltare, extinderea serviciilor de bandă largă bazate pe fibra optica si VDSL, modernizarea punctelor de distribuție, îmbunătățirea portofoliul de servicii ale companiei, dezvoltarea de servicii mobile de plată și de noi sisteme care vor îmbunătăți experiența clienților și operațiunilor.

Asadar, capitalul provenit din vanzarea Verizon Wireless nu părea orientat în principal catre astfel de investiții si nu în Romania. Vom vedea daca se confirmă informatia lui Robert Turcescu ori daca va fi infirmată de cele doua companii, respectiv Vodafone si RCS-RDS. Asadar, sa tratăm deocamdată informatia ca pe un zvon.

sursa: hdsatelit.ro

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.