Rămâi conectat

Actualitate

Albaiulian cercetat penal după ce a fost surprins conducând fără permis și aflându-se în stare de ebrietate

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

etilotest-alba-iuliaAstăzi 22 mai 2015, în jurul orelor 01.20, poliţiştii biroului Rutier Alba Iulia au oprit pentru control, pe B-dul. Ferdinand din Alba Iulia, un autoturism condus de C.F.I.,un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Alba Iulia.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Procurorul Ioan Mureșan, supendat din funcție timp de aproape zece ani, a revenit la DIICOT Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Supendat din funcție timp de aproape zece ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a procurorului.

Procurorul Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia, după aproape 10 ani de la momentul suspendării din funcție. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat în ședința desfășurată în 25 aprilie 2024, încetarea suspendării din funcţia de procuror, începând cu data pronunţării hotărârii definitive de achitare, respectiv 22 aprilie 2024.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a domnului procuror, prin recunoaşterea vechimii în muncă şi în magistratură pe perioada 17.07.2014 – prezent. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea măsurilor dispuse către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea stabilirii şi acordării drepturilor băneşti cuvenite”, se mai precizează în hotărârea CSM, care a fost luată în unanimitate.

Ioan Mureșan va încasa retroactiv toate salariile de care nu a beneficiat, suma totală fiind de ordinul milioanelor de lei.

Ioan Mureșan a fost achitat definitiv de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul în care a fost acuzat de represiune nedreaptă la adresa fostului comisar șef Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba Iulia. La instanța de fond, Ioan Mureșan a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Au fost achitați și ofițerul de poliție Alin Muntean, precum și un alt fost procuror de la DIICOT Alba Iulia, Nicolaie Cean, în prezent pensionar, temeiul juridic fiind acela că fapta nu este prevăzută de legea penală.

Hotărârea a fost luată cu „majoritate” de trei din cinci judecători. Magistrații au menținut hotărârea de achitare a lui Traian Berbeceanu.

• „Neglijențe” în anchetă

„Completul de 5 judecători reține că perpetuarea erorii referitoare la titularul postului telefonic, de către inculpatul Mureșan Ioan, în propunerea de arestare preventivă, nu conduce la concluzia unei rele-credințe sau a unei intenții cu privire la acuzarea nereală a lui Berbeceanu Traian și, astfel, o intenție de a consemna aspecte necorespunzătoare realității ori false, ci poate fi explicată prin preluarea copy-paste a unor aspecte referitoare la probațiune, cuprinse în referate întocmite anterior, în raport cu care inculpatului Mureșan Ioan îi poate fi imputată o neglijență profesională, atât din perspectiva lipsei verificării actelor întocmite de ofițerii de poliție delegați în cauză, cât și a modalității de întocmire a propunerii de arestare preventivă”, se arată în motivarea deciziei ÎCCJ din 22 aprilie 2024.

Pasajul se referă la o presupusă convorbire telefonică cu un afacerist din Hunedoara, care a fost folosită în mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Traian Berbeceanu în 2013.

Completul de judecată a apreciat, în final, că „nu există elemente în raport cu care să se poată aprecia în sensul că inculpații au încercat să inventeze probe sau să construiască o acuzație nereală împotriva lui Berbeceanu.

Cu alte cuvinte, cei trei au greșit și au fost superficiali în anchetă, dar aceste lucruri nu sunt fapte penale, chiar dacă au dus, în final, la arestarea preventivă a polițistului și la trimiterea acestuia în judecată.

„Înalta Curte – Completul de 5 judecători reține că ansamblul informațiilor aflate în posesia inculpatului Mureșan Ioan i-a determinat acestuia convingerea că Berbeceanu Traian ar fi comis faptele de care era suspectat, iar deficiențele constatate în ceea ce privește strângerea probelor nu au semnificația «inventării» lor și nici a unor acuzații false, independent de rezultatul la care s-a ajuns în urma administrării probatoriului în prezenta cauză și care a revelat nevinovăția lui Berbeceanu Traian”, se mai afirmă în documentul citat.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Minoră de 15 ani din Alba Iulia căutată de polițiști și familie, după ce a plecat de acasă și nu a mai revenit

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 2 mai 2024, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie de 54 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 19.00, nepoata sa TOMA ELENA CĂTĂLINA, în vârstă de 15 de ani, a plecat de acasă, fără a spune unde se duce și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

• 1,60 cm înălțime;
• 56 kg;
• păr șaten;
• ochi căprui;
• față ovală;

Purta geacă neagră cu mâneci albe, pantofi sport de culoare albă și un ghiozdan cu Mickey Mouse.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării ei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

O femeie și doi minori din Ighiu au ajuns la spital, după un accident rutier provocat de o șoferiță din Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 1 mai 2024, în jurul orei 20.45, o femeie de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Ighiu.

În urma accidentului, conducătoarea primului autoturism, o femeie de 26 de ani și un minor de 5 ani, pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia