Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a învins Sepsi în primul meci din play off

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi, în primul meci din play-off Diviziei Naţionale la baschet feminin, CSU Alba Iulia a învins în sala “Kati Szabo” pe Sepsi Sf. Gheorghe şi conduce cu 1-0 la partidele directe! Scorul întâlnirii Sepsi – CSU Alba Iulia a fost 46-70 (13-14, 10-22, 15-21, 8-13).

CSU Alba Iulia a dat lovitura şi este la o unică victorie de o altă premieră istorică, o calificare în semifinalele campionatului! După ce, în urmă cu câteva săptămâni, pe 13 martie, echipa din Cetatea Marii Uniri a fost umilită la Sf. Gheorghe, pierzând categoric meciul decisiv pentru locul 4, formaţia lui Popov şi-a luat revanşa! CSU poate câştiga miercuri, la Alba Iulia, al doilea meci  şi implicit să se calificel în semifinale!

Echipa lui Popov la înălţime!

Atmosfera în “secuime” a fost una vulcanică, cele două rivale duelându-se recent şi în semifinalele Cupei României, la Alba Iulia, cu o victorie clară a echipei lui Popov. Deşi vizitatoarele n-au putut conta pe serviciile a două jucătoare, Alexandra Uiuiu şi zenta Melnika – răcite, albaiuliencele au depăşit atmosfera ostilă şi au demonstrat că au forţă, iar Miroslav Popov că este un antrenor extraordinar!

Bravo Miro!

Albaiuliencele s-au distanţat treptat, iar la pauza mare conduceau cu 13 puncte (36-23), după o prestaţie “in crescendo”, în vreme de amfitrioanelor nu le veneau să creadă că pierd în faţa fanaticilor fani. “Ce s-a întâmplat în campionat a fost o pură întâmplare, mai ales în primul sfert. Am demonstrat că suntem mai buni decât Sepsi şi am câştigat un joc ce poate devenit decisiv în ecuaţia calificării în semifinale. Ştiam că acest prim meci din play off este cel de care trebuie să ne agăţăm“, a declarat Petru Eleş.

Miercuri, 10 aprilie, la Alba Iulia, de la ora 18.00 se va desfăşura jocul al doilea, iar albaiuliencele sunt obligate să câştige, pentru a  bifa o nouă performanţă!

Au marcat Amanda Thompson – 35 puncte, Ekaterina Abramzon – 8, Tereza Brantlova – 7. Becca Tobin – 6, Jovana Vujoje – 4, Ramona Laza – 2

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan (CS Unirea Alba Iulia), din nou campioni naționali

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au obținut titlul de campioni naționali la Campionatul Național Individual U 23, desfășurat în 10-11 mai 2024 la Izvorani.

Alexandru Sibișan a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme, acesta fiind un sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești).

Laura Bogdan, elevă a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme și ea fiind sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Cluj-Napoca).

Rezultatele obținute de Sibișan Alexandru și Laura Bogdan demonstrează că munca asiduă, pasiunea pentru sport și dedicarea totală pot duce la realizarea visurilor și la obținerea succesului în competițiile de top.

Acest succes reprezintă o confirmare a valorii și potențialului acestui club sportiv, care continuă să crească și să formeze campioni în diferite discipline sportive. Cei doi sportivi își continuă parcursul foarte bun din acest an. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Ambii sportivi au mai obținut rezultate foarte bune în acest an. Alexandru Sibișan a obținut medalii de aur la Campionatul Național de Judo Seniori și la Campionatul Național U21. Laura Bogdan a obținut medalii de aur la Campionatul Național U21 și la Campionatul Național U23, respectiv medalie de argint la Campionatul Național de Seniori.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, campionii play-out-ului Seriei a IX-a: ACS Tg. Mureș – CSM Unirea Alba Iulia 0-2 (0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a învins în deplasare pe ACS Tg. Mureș, scor 2-0 (0-0), într-o partidă restanță din Seria a IX-a a eșalonului terț, și continuă seria de invincibilitate din acest an. „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au câștigat astfel play-out-ul cu două etape înaintea finalului stagiunii.

Formația condusă de Alexandru Pelici, singura din Seria 9 fără eșec în 2024, are 7 succese și un egal în play-out. MVP-ul întâlnirii a fost atacantul Andrei Roșu, cu un gol (52) și o pasă decisivă la reușita lui Fetița (65). Următoarea rundă, penultima, este tot în deplasare, cu Avântul Reghin.

O partidă antrenantă în care prima ocazie a aparținut gazdelor (cap Giosu, peste bară, min. 16), dar ulterior vizitatorii au trecut la timonă irosind oportunități până la pauză prin Indrei (18, șut pe lângă vinclu), Fetița (25, a reținut portarul), Mâlnă (35, a tras peste) și Istrate (44, intervenție Kis). La reluare, Roșu (52), scăpat singur a deschis scorul cu un șut peste portar și tot el putea majora avantajul două minute mai târziu. O altă ocazie a fost irosită de Indrei, iar gazdele puteau egala la situația lui Jorza (63). N-a fost 1-1, ci 0-2, când Fetița (65) a finalizat la assist-ul lui Roșu.

Au evoluat formațile:

ACS Tg. Mureș: ACS: Kis – Barabaș, Dumbrăvean/ cpt, Giosu, Gliga, Greu, Jorza, T. Moldovan, Neacșu, An. Pop, Vidrășan; rezerve Lukacs, Arhirii, Bălan, Bărăbaș, Caliani, Csaki, Csala, Moldovam, D. Todoran. Antrenor Flavius Sabău.

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – V. Stanciu, Voimir, Ardei, Sebaș (71, R. Nistor) – Mâlnă (61, Giurgiu), M. Boldea – Istrate, Fetița/cpt (74, Fetița), Indrei (61, Raicea) – Roșu (71, Ciaun); rezerve Stoian, I. Grozav, Lalici, Ardeiu. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri Cl. Matiș, P. Sandu, R. Teodorescu (toți Timișoara) Observatori L. Țiții (Sibiu), Șt. Donciu (Sf. Gheorghe).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Campionatul Național de Polo (senioare)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Medalia de bronz la Campionatul Național de Polo pentru senioare a fost câștigată de către sportivele de la CSM Unirea Alba Iulia. Acestea au fost antrenate de Viorel Rus și Dorin Pocol.

„CSM Unirea Alba Iulia a obținut locul de 3 la Campionatul Național de Polo, la senioare.

Clubul nostru continuă seria rezultatelor de excepție, iar acum a venit rândul fetelor de la echipa de Polo (senioare) să mai adauge o medalie în vistieria CSM Unirea Alba Iulia, de data aceasta este vorba de medalia de bronz, obținută la Campionatul Național de Polo.

Fetele noastre sunt antrenate de Viorel Rus și Dorin Pocol, în vreme ce șeful secției de polo este Viorel Pocol!

Felicitări, fetelor!” au transmis reprezentanții a clubului CSM Unirea Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia