Rămâi conectat

Actualitate

Galeriile de Artă din Alba Iulia vor găzdui luni expoziţia de pictură „Armonia Culorilor” realizată de Rodica Pungea

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Rodica-PungeaLuni, 2 iunie 2014, de la ora 18.00, la Galeriile de Artă din Alba Iulia va avea loc expoziţia de pictură „Armonia Culorilor” realizată de Rodica Pungea, membru al Uniunii Artiştilor Plastici.

Rodica Pungea s-a născut la 21 februarie 1957, la Drauţ, judeţul Arad. A absolvit Liceul Teoretic din Ineu, judeţul Arad, şcoala postliceală la Oradea şi şcoala Populară de Arte, secţia pictură. Prima expoziţie a avut-o în anul 1983, iar de atunci şi până în prezent a participat la expoziţii de grup şi personale, internaţionale şi tabere de creaţie, printre care amintim Expoziţie INTER-ART la Muzeul Literaturii Române Bucureşti, Expoziţia internaţională „Primăvara artelor vizuale” Rabat (Maroc 2009) sau Expoziţia internaţională Mail Art Alba Iulia 2011. A câştigat locul I în judeţul Arad (1983), Locul II faza Naţională (1984) şi Distincţie INTER-ART (2001-2009), Tabăra de creaţie ediţia a IV-a Costineşti 2011.

Expoziţia va fi prezentată de prof. dr. Traian Mârza şi va fi deschisă între 2 şi 15 iunie.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

18-19 mai 2024: Cetatea Alba Carolina se transformă într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, își începe călătoria în inima României, la Alba Iulia, în weekendul 18-19 mai 2024.

Cetatea Alba Carolina, un loc încărcat de istorie, se va transforma într-un teren de joacă, aducând bucuria mișcării și a jocului pentru toți participanții. Accesul este gratuit, iar evenimentul promite două zile pline de activități sportive și distracție.

Urban Playfield este organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Este un concept Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank, un brand de lifestyle urban.

Mirel Alexa, organizator Urban Playfield: ”Suntem fericiți să dăm startul Urban Playfield în Alba Iulia, un oraș plin de istorie și cu un farmec aparte. Este locul perfect pentru a începe această aventură. Evenimentul, care a pornit la Cluj, este unul fresh, plin de energie și aduce bucuria jocurilor în locuri din orașele noastre pe care poate nu le vedem la adevăratul lor potențial. Ne dorim ca fiecare participant să redescopere plăcerea mișcării și să se bucure de această experiență unică.”

PROGRAMUL URBAN PLAYFIELD LA ALBA IULIA

Participanții la Urban Playfield pot să descopere o varietate largă de sporturi într-un cadru plin de voie bună. Activitățile vor începe în fiecare zi la ora 10:00 și se vor încheia la ora 21:00. Pe lângă activitățile sportive generale, programul de la Alba Iulia include:

Program la scenă – Sâmbătă, 18 mai:

  • 10:00: Morning Pilates cu Mihaela Gherman
  • 12:00: DJ Set
  • 13:00: CSM Unirea Alba Iulia – Prezentare
  • 14:00: DJ Set
  • 16:00: Majorete Sun Gym – Demonstrație
  • 17:00: DJ Set
  • 18:30: Majorete Liceul cu Program Sportiv – Demonstrație
  • 19:00: Concurs cu premii ”Joacă 1:1”

Program la scenă – Duminică, 19 mai:

  • 10:00: Morning Pilates cu Mihaela Gherman
  • 12:00: DJ Set
  • 13:00: CSM Unirea Alba Iulia – Prezentare
  • 14:30: 18 Gym Aerobic
  • 15:00: Fitness cu Stay Fit Gym
  • 16:30: Școala de dans Chirilă Alba Iulia – Demonstrație
  • 17:30: DJ Set
  • 19:00: Concurs cu premii ”Joacă 1:1”

În ambele zile, vor fi clase de sport la scenă susținute de instructorii de la 18GYM.

MISIUNEA URBAN PLAYFIELD

  • Promovarea dreptului la joacă:Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.
  • Promovarea sportului ca joacă:Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.
  • Transformarea spațiilor urbane:Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

Urban Playfield este un proiect care face un tur national, în 10 orașe din țară, dedicate jocului și sportului de masa. Fiecărui oraș-gazdă îi este dedicat un weekend cu o varietate de activități sportive și divertisment pentru toți participanții, indiferent de vârstă. Accesul la eveniment este gratuit.

Urban Playfield Cluj este un eveniment organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Protest spontan al angajaților APM Alba. Angajații cer alinierea salariilor la nivelul celor din instituțiile centrale de mediu

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului au protestat joi, 16 mai 2024, împotriva discriminării salariale la care sunt supuși, în comparație cu angajații din instituțiile centrale de mediu.

„Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Nu cerem decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor instituții.

Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

Importanța activității noastre devine evidentă atunci când angajații întrerup activitatea și protestează.

Proiecte finanțate din fonduri europene și naționale, inclusiv cele din cadrul PNRR, așteaptă actele de reglementare necesare, iar orice întârziere va afecta implementarea acestora.

Întreruperile în funcționarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Radioactivității Mediului și a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, obiective de interes național, vor avea consecințe grave.

Încetarea altor activități esențiale și nevăzute ale angajaților din protecția mediului va afecta societatea în ansamblul său. Sperăm că așa va deveni evidentă importanța contribuției noastre și vom fi recunoscuți și ascultați așa cum merităm

Protestele ce vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate și nedreptatea salarială este eliminată!”, au transmis reprezentanții APM Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Poliția Municipiului Alba Iulia relocată temporar într-un imobil de pe strada Mușețelului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Începând cu data de 14 mai 2024, Poliția    Municipiului Alba Iulia funcționează într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul II și mai multe birouri situate la etajul I al imobilului au fost pus la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba Iulia o pot face la noua locație.

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.811.286, email: politia.albaiulia@ab.politiaromana.ro.

Reamintim faptul că sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, vor fi reabilitate prin fonduri europene.

La data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

Ca urmare a semnării contractului de achiziție publică de lucrări și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor de proiectare, sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Poliția Municipiului Alba Iulia și Pavilionul Ordine Publică vor fi reabilitate prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirilor la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Contractul de achiziție publică a fost semnat între Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL – CONCEPT STUDIO SRL, lider de asociere: S.C. LINCOLN PLUS S.R.L.

Valoarea contractului de achiziție publică este de 32.898.442,00 lei, exclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 24 de luni.

Implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea imobilelor din cadrul I.P.J. Alba, pe str.I.I.C. Brătianu, nr.1B” se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia