Rămâi conectat

Actualitate

32.948 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în România. Vezi situația pe județe

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Până astăzi, 13 iulie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (noul coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate
1. Alba 496
2. Arad 719
3. Argeș 1.390
4. Bacău 757
5. Bihor 711
6. Bistrița-Năsăud 633
7. Botoșani 1.076
8. Brașov 2.014
9. Brăila 303
10. Buzău 824
11. Caraș-Severin 128
12. Călărași 209
13. Cluj 771
14. Constanța 542
15. Covasna 331
16. Dâmbovița 965
17. Dolj 391
18. Galați 1.269
19. Giurgiu 283
20. Gorj 429
21. Harghita 383
22. Hunedoara 711
23. Ialomița 537
24. Iași 1.075
25. Ilfov 899
26. Maramureș 237
27. Mehedinți 270
28. Mureș 818
29. Neamț 1.004
30. Olt 385
31. Prahova 813
32. Satu Mare 82
33. Sălaj 121
34. Sibiu 702
35. Suceava 4.177
36. Teleorman 191
37. Timiș 607
38. Tulcea 205
39. Vaslui 232
40. Vâlcea 118
41. Vrancea 1.247
42. Mun. București 3.856
43.   37
 TOTAL 32.948

 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 3 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a săvârșit Denia Prohodului Domnului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Vineri, 3 mai 2024, în a cincea zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia.

Începând cu ora 18.00, acesta, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Denia Prohodului Domnului (Utrenia Sâmbetei celei Mari), slujbă în care ne este pusă înainte îngroparea Mântuitorului Hristos și Pogorârea Sa la iad. De asemenea, în prezența a numeroși credincioși albaiulieni, Chiriarhul nostru a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul Alba Iuliei a spus: „Mântuitorul nostru Iisus Hristos, venind în lume, a luat asupra Sa toată tragedia omenirii, pentru a-l salva pe om. Venind în lume, a asumat toate păcatele noastre, oarecum pentru a ne elibera de ele. Atunci, El era Omul abandonat, Omul părăsit, Care nu avea pe nimeni. Doar Mama îndurerată și ucenicul iubit erau lângă El. Dar Hristos S-a dovedit puternic: Omul tare, Omul la capătul istoriei, Omul pentru oameni, pentru a-i salva pe oameni. De aceea, în această seară, noi, privind spre Mama durerii, putem să-i zicem: «Robilor tăi, Maică, dă-le ca să vadă Învierea Fiului Tău». Și privindu-L pe Cel răstignit și îngropat, acum să-I zicem: «Ne închinăm Pătimirilor Tale, Hristoase. Arată-ne nouă și sfântă Învierea Ta»”.

În ultima parte a Deniei, după Doxologia mare, a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei Încoronării, ceremonie care înfățișează și, totodată, actualizează drumul de la Golgota la mormântul Domnului Hristos. În cadrul ritualului au avut loc patru opriri, ocazie cu care au fost rostite patru ectenii speciale. La finalul procesiunii, în momentul intrării în locașul de închinare, credincioșii prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf, evidențiind prin acest gest dorința de a deveni părtași ai morții și ai Învierii Mântuitorului Hristos.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Procurorul Ioan Mureșan, supendat din funcție timp de aproape zece ani, a revenit la DIICOT Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Supendat din funcție timp de aproape zece ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a procurorului.

Procurorul Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia, după aproape 10 ani de la momentul suspendării din funcție. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat în ședința desfășurată în 25 aprilie 2024, încetarea suspendării din funcţia de procuror, începând cu data pronunţării hotărârii definitive de achitare, respectiv 22 aprilie 2024.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a domnului procuror, prin recunoaşterea vechimii în muncă şi în magistratură pe perioada 17.07.2014 – prezent. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea măsurilor dispuse către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea stabilirii şi acordării drepturilor băneşti cuvenite”, se mai precizează în hotărârea CSM, care a fost luată în unanimitate.

Ioan Mureșan va încasa retroactiv toate salariile de care nu a beneficiat, suma totală fiind de ordinul milioanelor de lei.

Ioan Mureșan a fost achitat definitiv de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul în care a fost acuzat de represiune nedreaptă la adresa fostului comisar șef Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba Iulia. La instanța de fond, Ioan Mureșan a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Au fost achitați și ofițerul de poliție Alin Muntean, precum și un alt fost procuror de la DIICOT Alba Iulia, Nicolaie Cean, în prezent pensionar, temeiul juridic fiind acela că fapta nu este prevăzută de legea penală.

Hotărârea a fost luată cu „majoritate” de trei din cinci judecători. Magistrații au menținut hotărârea de achitare a lui Traian Berbeceanu.

• „Neglijențe” în anchetă

„Completul de 5 judecători reține că perpetuarea erorii referitoare la titularul postului telefonic, de către inculpatul Mureșan Ioan, în propunerea de arestare preventivă, nu conduce la concluzia unei rele-credințe sau a unei intenții cu privire la acuzarea nereală a lui Berbeceanu Traian și, astfel, o intenție de a consemna aspecte necorespunzătoare realității ori false, ci poate fi explicată prin preluarea copy-paste a unor aspecte referitoare la probațiune, cuprinse în referate întocmite anterior, în raport cu care inculpatului Mureșan Ioan îi poate fi imputată o neglijență profesională, atât din perspectiva lipsei verificării actelor întocmite de ofițerii de poliție delegați în cauză, cât și a modalității de întocmire a propunerii de arestare preventivă”, se arată în motivarea deciziei ÎCCJ din 22 aprilie 2024.

Pasajul se referă la o presupusă convorbire telefonică cu un afacerist din Hunedoara, care a fost folosită în mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Traian Berbeceanu în 2013.

Completul de judecată a apreciat, în final, că „nu există elemente în raport cu care să se poată aprecia în sensul că inculpații au încercat să inventeze probe sau să construiască o acuzație nereală împotriva lui Berbeceanu.

Cu alte cuvinte, cei trei au greșit și au fost superficiali în anchetă, dar aceste lucruri nu sunt fapte penale, chiar dacă au dus, în final, la arestarea preventivă a polițistului și la trimiterea acestuia în judecată.

„Înalta Curte – Completul de 5 judecători reține că ansamblul informațiilor aflate în posesia inculpatului Mureșan Ioan i-a determinat acestuia convingerea că Berbeceanu Traian ar fi comis faptele de care era suspectat, iar deficiențele constatate în ceea ce privește strângerea probelor nu au semnificația «inventării» lor și nici a unor acuzații false, independent de rezultatul la care s-a ajuns în urma administrării probatoriului în prezenta cauză și care a revelat nevinovăția lui Berbeceanu Traian”, se mai afirmă în documentul citat.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Minoră de 15 ani din Alba Iulia căutată de polițiști și familie, după ce a plecat de acasă și nu a mai revenit

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 2 mai 2024, în jurul orei 20.00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie de 54 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 19.00, nepoata sa TOMA ELENA CĂTĂLINA, în vârstă de 15 de ani, a plecat de acasă, fără a spune unde se duce și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

• 1,60 cm înălțime;
• 56 kg;
• păr șaten;
• ochi căprui;
• față ovală;

Purta geacă neagră cu mâneci albe, pantofi sport de culoare albă și un ghiozdan cu Mickey Mouse.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării ei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia