A fost inaugurat noul corp de clădire al Aşezământului Social din Bărăbanţ

Îndosariat în: Actualitate |

Asezamant-Social-Sf-Andrei-inaugurare-19-mai-2014Un nou corp al Aşezământului Social pentru vârstnici „Sfântul Andrei” din cartierul Bărăbanţ a fost  inaugurat astăzi în prezenţa primarului Mircea Hava, a oficialităţilor locale, a unor persoanelor vârstnice şi a unor credincioşi care au vrut să asiste la slujba de binecuvântare oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Albei Iulia.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu sprijinul Primăriei Alba Iulia şi a bisericii părintele Ioan Ţârău şi Mihai Ţârău, tată şi fiu, au reuşit să facă lucruri extraordinare pentru comunitate, pentru persoanele vârstnice, fiind catalogaţi de ÎPS Irineu şi de primarul Mircea Hava un exemplu de creştini.

Aşezământul Social „Sfântul Andrei” din Alba Iulia funcţionează din octombrie 2007, pe lângă Parohia Ortodoxă din Bărăbanţ. La acel moment, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba s-a obţinut o finanţare Europeană, pentru finalizarea construcţiei deja începute de Parohia Ortodoxă Bărăbanţ la Aşezământul care a găzduit până în prezent un număr de 24 de persoane vârstnice în 12 camere cu baie proprie. În urma reabilitării şi extinderii Aşezământului printr-un proiect cu finanţare Europeană capacitatea s-a mărit cu 8 locuri de cazare, s-a construit un nou corp de clădire, legat de cel existent, unde s-a amenajat o bucătărie modernă, o sală de activităţi, o spălătorie şi mai multe spaţii necesare derulării în condiţii optime. Clădirea este dotată cu lift, cu instalaţii de încălzire şi de aer condiţionat, mobilier, iar curtea este pavată cu dale de beton.

„Sunt încântat să fiu aici şi să săvârşim slujba de binecuvântare a acestui Aşezământ extins si cu capacităţi moderne spre a uşura viaţa celor ce locuiesc aici şi pentru a le acorda o îngrijire calitativă şi o slujire socială de calitate, pentru că aşa se cuvine să avem respect pentru chipul lui Dumnezeu, cel răscumpărat cu mare preţ (…) Dacă Hristos şi-a dat sângele său, inima sa şi viaţa sa pentru mântuirea noastră eternă, atunci şi noi avem datoria să ne iubim şi să ne înveselim unii pe alţii ca popor al lui Dumnezeu destinat să ia cu asalt împărăţia. Admir jertfa cu multe renunţări de care dau dovadă părintele Ioan şi Părintele Mihai sunt pentru noi pilde de filantropie si un îndemn (…) Vă felicit, îl rog pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească şi în veacul de acum şi în veacul viitor. Vă binecuvântez pe toţi şi îl rog pe Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi să vă împlinească toate dorinţele de folos şi de mântuire. Amin”, a spus ÎPS Irineu.

„Foarte mulţi din ţara asta vorbesc de eu, eu am făcut, eu sunt, fără mine nu se poate. Aici la Bărăbanţ se vorbeşte de noi, noi am făcut şi noi o să facem în continuare. Asta mă bucură foarte mult, implicarea părintelui Ioan si a băiatului său Mihai, de ceea ce noi toţi sau aparţinătorii noştri o să avem nevoie. Am fost parteneri şi am rămas parteneri din 2007. Sunt oameni care se gândesc la semenii lor. Şi administrarea o vom face împreună pentru că împreună avem şi datoria să avem grijă de cei mai în vârstă. Mulţumesc părintelui Ţârău Ioan şi multă lume din ţara românească să ia exemplul de aici. Sunteţi un exemplu de oameni creştini”, a spus primarul Mircea Hava.

Ideea înfiinţării Aşezământului a plecat de la iniţiativa părintelui Ioan Ţârău care a dorit să fie alături de cei în vârstă, de cei care nu au familie sau de cei care nu se mai pot îngriji. Reabilitarea şi extinderea din Bărăbaţ are o valoare totală a proiectului de aproximativ 4 milioane de lei, proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, fiind un parteneriat de succes între Consiliul Local Alba Iulia şi biserică.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.