Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

A fost publicată structura anului școlar 2022-2023: Școala începe pe 5 septembrie. Vezi cum se încheie mediile

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Structura anului școlar 2022-2023, a fost publicată, în cursul zilei de luni, 4 aprilie 2022, în Monitorul Oficial. Recent, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat felul în care va fi împărțit anul școlar 2022 – 2023: semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu vacanțe.

Potrivit Ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial, anul școlar 2022 -2023 va arăta astfel:

— cursuri — de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022;
— vacanță — de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;
— cursuri — de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022;
— vacanță — de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;
— cursuri — de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz;
— vacanță — o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023;
— cursuri — de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023;
— vacanță — de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;
— cursuri — de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;
— vacanță — de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, nu vor fi cursuri.

De asemenea, este introdus programul „Săptămâna verde”, care se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, informează educatieprivata.ro.

Derularea programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” nu trebuie planificate în același modul de învățare.
Alte modificări anunțate de ministrul Educației

Săptămâna trecută, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că tezele vor fi înlocuite cu evaluări la început și final de an școlar: „Având în vedere relevanţa tezelor semestriale și această structură cu cele cinci module, intenţionăm să revizuim regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitare, în sensul renunţării la tezele semestriale”.

Cîmpeanu a mai spus că de acum mediile vor fi încheiate la final de an școlar.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Popa Vlad Petru, elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, medalie de argint la Olimpiada Națională de Fizică

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Etapa Națională a Olimpiade de Fizică s-a organizat la Brașov. Medalia de argint a fost obținută de către Popa Vlad Petru, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

„În perioada 21-26 aprilie 2024 s-a desfășurat, la Brașov, Etapa Națională a Olimpiadei de Fizică ( ONF), competiție la care au participat cei mai buni 460 de elevi reprezentând diferite județe ale țării.

Felicitări elevului POPA VLAD PETRU din clasa a VIII-a C de la Școala Gimnazială “ Mihai Eminescu” din Alba Iulia și doamnei profesor CONSTANTIN ADRIANA, pentru obținerea MEDALIEI DE ARGINT în cadrul Olimpiadei Naționale de Fizică -Brașov 2024!

Suntem mândri de performanța voastră! Mult succes în continuare”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate excelente obținute de elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, la faza națională Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În perioada 25 – 27 aprilie 2024, Suceava a găzduit Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele V-VIII.

„Publicăm astăzi premiile obținute de elevii noștri care au participat la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele V-VIII de la Suceava.

Locul 1 – ANTONIA DOGEANU, cl. a V-a (pian)
prof. Cecilia Simion

Locul 1 – DAVID TUDOR, cl. a VII-a (chitară)
prof. Dragoș Tudor

Locul 1 – FELIX CONSTANTINESCU, cl.aVIII-a(pian)
prof. Cecilia Simion

Locul 2 – NICOLAE A. BULAC, cl. a VI-a (vioara)
prof. Mihaela Roșiu
prof. corepetitor Ovidiu Pârjol

Suntem fericiți pentru această performanță și îi felicităm pe elevii premianți și pe profesorii lor”, au transmis pe Facebook reprezentanții Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Păcurar Sara și Presecan Rareș, elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, calificare la faza națională a Olimpiadei de Religie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sara Maria Păcurar și Rareș Presecan sunt elevi la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. În urma rezultatelor deosebite obținute la etapa județeană a olimpiadei de Religie ortodoxă, cei doi s-au calificat la faza națională.

„Felicitări elevilor PĂCURAR SARA MARIA din clasa a V-a B ( prof. Oprean Anca) și PRESECAN RAREŞ din clasa a VII-a D (prof. Costea Florin) de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia pentru rezultatele deosebite obținute la Faza Județeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă şi pentru calificarea lor la Etapa Națională! Felicitări și mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții școlii.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia