Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” au câștigat finala pentru play-off: CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni 2-1 (1-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o victorie uriașă, în bătălia pentru prinderea unui loc de play-off, 2-1 (1-0), la Zlatna, cu contracandidata Unirea Ungheni.

Alexandru Giurgiu a avut o revenire de senzație în „alb-negru”, cu o dublă care a înclinat balanța în „finala” de pe „Minaur”. Gruparea condusă de Alexandru Pelici a cucerit 3 puncte imense și a ajuns pe locul 5, la egalitate cu concitadina CSU Alba Iulia.

Vizitatorii au egalat la un moment dat prin „vulpoiul” Astafei, dar au terminat n inferioritate (Ndiesse, eliminat 90+2). Un start incendiar în 2024 cu un meci de „totul sau nimic”, adjudecat de albaiulieni.

• 1-0, MIN. 44: GIURGIU a înscris cu o degajare de la peste 40 de metri, șut cu dreptul, din apropierea centrului terenului, care l-a surprins pe M. Lupu, un gol fabulos, fază în care și hazardul a contat.

• 1-1, MIN. 59: ASTAFEI a driblat doi fundași în zonaă centrală și a șutat din 12 metri.

• 2-1, MIN. 75: GIURGIU, șut de la 20 de metri, mingea trece pe sub Marc, dublă de senzație a jucătorului venit de la CSU.

Au evoluat formațiile:

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – Vomir, I. Grozav, Lalici – V. Stanciu, Giurgiu (87, Mâlnă), C. Cristea (60, M. Boldea), E. Codrea – Istrate (60, Roșu), Fetița/ cpt (60, M. Codrea), Raicea (77, Indrei); rezerve Korbl, R. Nistor, Ardei, Sebaș. Antrenor Alexandru Pelici

Unirea Ungheni: M. Lupu – D. Todoran (80, Ad. Horșia), Ndiesse, A. Popa, I. Bârstan, R. Trif (46, Fortes), Savin, Piper (87, Suslak), Ov. Horșia, I. Fulop, Astafei/ cpt; rezerve P. Ganea, Vasiu, Chanhyeiok, R. Bârstan, Coza, Măcinică. Antrenor Florentin Petre.

Arbitri R. Bădărău (Hunedoara), G. Suciu (Câmpia Turzii), Al. Șomlea (Cluj-Napoca) Observatori E. Roșu (Rm. Vâlcea), D. Băloi (Tg. Jiu).

Eliminare: Ndiesse (90+2).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Un albaiulian și o italiancă, vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – China

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Aurora, o tânără italiancă rezidentă în Alba Iulia și Șerban au cucerit titlul de vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – Wuhan, China.

Nu este singura performanță remarcabilă a tinerilor dansatori. În urmă cu trei săptămâni, perechea formată din Aurora și Șerban au devenit vicecampioni europeni la aceeași categorie în Cambrils-Spania.

„Mândru de voi. Felicitări și mult succes în continuare. Un albaiulian și o italiancă rezidentă în Alba Iulia, au cucerit titlul de vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – Wuhan, China. Asta, la 3 săptămâni după ce au devenit și vicecampioni europeni la aceeași categorie in Cambrils Spania. Alba Iulia are cu ce se mândri! Bravo vouă, Șerban și Aurora, pentru toată munca și perseverența de care dați dovadă. Ați ajuns unde puțini reușesc, sunteți parte din istoria dansului romanesc și mondial. Cel puțin din partea noastră, aveți maxim respect și suport necondiționat. Keep fighting, the best is yet to came”, se arată într-o postare pe Facebook.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”.

„Campionatul Balcanic 2024. Am reușit să ating cea mai înaltă treaptă a podiumului și cea mai mare performanță din cariera mea de sportiv. Am devenit campioană balcanică într-un sport în care cea mai mică eroare răstoarnă ani de zile de muncă, sute de speranțe și mii de sacrificii care nu se văd dar care contează.

Am crezut atunci când alții poate s-ar fi îndoit, am luptat împotriva slăbiciunilor omenești atunci când poate mulți ar fi găsit în ele o justificare pentru eșec și am avut tenacitatea de a vedea obiectivul și nu obstacolele. Am învins pentru că am știut cum și mai ales când să nu renunț la un vis cât o viață.

Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că mi-a dat harul reușitei, soțului meu Emil pentru susținere, băiatului meu Mihai pentru dragostea altruistă, antrenorului meu Călin Brehaiță pentru că a știut să genereze prin știința pregătirii, o mare performanță și echipei Federației Române de Culturism și Fitness.

Pentru mine faptul că mi-am reprezentat țara la un astfel de nivel a fost o onoare și o responsabilitate majoră. În rest știu că se poate mai mult și știu că azi e o etapă către o performanță care nu se oprește aici. Azi, am demonstrat că se poate.

Azi, am ridicat o cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament. Mulțumesc tuturor!”, a scris Mihaela Mih-Dehelean pe rețelele de socializare.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Lanterna roșie”, o nucă tare pentru „alb-negri”: Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia 0-1 (0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a impus în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, însă trupa lui Alexandru Pelici a avut mult de tras pentru a frânge cerbicia „lanternei roșii”.

Industria Galda de Jos și-a vândut scump pielea, ultima clasată oferind o replică neașteptat de puternică. Jocul în sine a fost echilibrat, cu mai multe oportunități în dreptul amifitrionilor, mai ales în startul actului secund. Raicea (69) a semnat singurul gol al disputei, iar uniriștii continuă marșul imbatabil din acest an, cu a 5-a victorie la rând.

Găldenii s-au predat cu greu în fața unui oponent de alt calibru, ce testează diverse formule. Albaiulienii au terminat în inferioritate, fiind eliminat Vomir (90), pentru cumul de avertismente. În prelungiri, amfitrionii au avut în penalty neacordat pentru fault la Mureșan.

• 0-1, MIN. 69: RAICEA împinge mingea în plasă din careul mic după o combinație pe traseul Roșu – R. Nistor

Cioară (6) – șut în diagonală, alături. Frențiu (17) – lovitură liberă din lateral respinsă de Stoian. I. Grozav (27) – reluare în plasa laterală. Șut centrare Fetița (30) – respins din fața porții de Puha. Ocazie mare Roșu (43), reluare peste din careul mic. O primă repriză echilibrată, cu oportunități la ambele porți.

Circov (51) nu ajunge o centrare în fața porții. O nouă ocazie mare pentru gazde, Giorgiu (53), iarăși nu poate împinge mingea în plasă din apropiere. Pelici a efectuat 3 modificări la pauză și a schimbat sistemul de joc.

Au evoluat formațiile:

Industria Galda: Suciu – Juncan, Potopea/ cpt, Frențiu, Puha – Grosu, Circov (67, S. Mureșan) – Giorgiu (85, Oneț), Baghiu, Cioară (81, V. Domșa) – Stănilă; rezerve Groza, C. Dănilă, Șt. Radu, B. Popescu, An. David, Grecu. Antrenor Paul Ciucă.

CSM Unirea Alba Iulia: Stoian – Ardei, I. Grozav (46, Mâlnă), Vomir – Sebaș, Ardeiu (46, R. Nistor), C. Cristea/ cpt. (62, M. Boldea), Giurgiu – Roșu (79, M. Codrea), Fetița, Indrei (46, Raicea); rezerve Korbl, Ciaun, Fl. Istrate, Borza. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri Al. Șuvar, B. Vasile, D. Brândușesc (toți Sibiu) Observatori Cl. Cîrstea (Rm. Vâlcea), Cr. Gîț (Deva).

Cartoșan roșu: R. Raicea (90+2) – de pe bancă pentru proteste/ Vomir (90).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia