Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii”, la un pas de play-off: CSM Unirea Alba Iulia – ACS Târgu Mureș 4-0 (2-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a făcut un nou super meci pe „Cetate”, avându-l în prim plan pe Olawuseun Agbomony, ce și-a trecut în cont un hat-trick, iar „alb-negrii” au repurtat cea de-a șasea din ultimele 7 jocuri disputate. Albaiulienii au dominat copios întâlnirea și sunt pe poziția a 4-a, una de play-off.

• 1-0, MIN. 5: AGBOMONYI a marcat cu un lob peste portar, după pasa lui Sebaș

• 2-0, MIN. 45: AGBOMONY, lansat de Benkirat, a driblat portarul și a finzliast simplu

• 3-0, MIN. 69: AGBOMONY, hat-tick, la pasa lui Cristea

• 4-0, MIN. 75: EPURE a înscris la colțul lung, cu un șut din 10 metri

Au evoluat formațiile:

CSM Unirea Alba Iulia: Iovicin – Harangozo, R. Ivan, Benkirat, Banienschi (46, E. Codrea) – Sebaș, C. Cristea/cpt, Mâlnă, Indrei – – Fetița, Oluwaseun ; rezerve Sântoma – Bârdea, An. Moldovan, Cîrloanță, Epure, Circov, F. Morar, Oneț. Antrenor Marcel Rusu

ACS Târgu Mureș: Molnar – Precup, Dumbrăvean, Al. Oprea, Caliani – Csala – Gliga, T. Moldovan/ cpt, Csakj, Veress, Vecerdea; rezerve T. Negrușa, Dr. Chirca, Greu, Csegoldi, Borbely, Cotoi, Potor, D. Chirca. Antrenor Suto Szillard.

Arbitri Dr. Pîrîu (Curtea de Argeș), Gh. Bălan, M. Preoteasa (ambii Pitești) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), Al. Gherghe (Făgăraș).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

LPS Alba Iulia, pe locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia (17 înotători pregătiți de prof. Daniela Bob, Nicolae Bob și Marius Lobonțiu) s-a clasat pe locul secund al ierahiei.

S-au remarcat Andrea Zsebe și Matei Turuș – fiecare cu câte 4 medalii de aur. Competiția s-a disputat la Baia Mare, în bazinul „Gheorghe Demeca”, la start fiind 193 de sportivi de la 20 de licee și cluburi sportive școlare.

Au obținut medalii la individual următorii sportivi:

• Andrea Zsebe (14 ani) – 4 medalii de aur la 50 metri fluture, 100 m bras, 50 m bras, 100 m fluture; o medalie de argint la 50 m spate; locul 4 la 100 m liber; locul 5 la 50 m liber;

• Matei Turuș (12 ani) – 4 medalii de aur la 100 m spate, 50 m spate, 100 m liber, 50 m liber;

• Ilinca Ileană-Pienariu (12 ani) – o medalie de aur la 100 m fluture; o medalie de argint la 100 m spate; două medalii de bronz la 50 m future, 50 m spate; locul 4 la 100 m liber și 50 m liber;

• Iris Cherteș (14 ani) – o medalie de aur la 100 m spate; locul 4 la 50 m spate și 50 m liber; locul 7 la 100 m liber;

• Tudor Buțu (14 ani): două medalii de argint la 100 m bras, 50 m bras; locul 6 la 100 m fluture; locul 8 la 50 m fluture;

• Adrian Truță (13 ani) – o medalie de argint la 50 m bras; o medalie de bronz la 100 m bras; locul 4 la 100 m fluture; locul 5 la 50 m fluture și 100 m liber; locul 6 la 50 m liber;

• Nicolae Bălan (14 ani): două medalii de bronz la 100 m spate și 50 m spate; locul 4 la 100 m liber; locul 7 la 50 m liber;

• Tudor Bucatcă (12 ani): o medalie de bronz la 100 m bras; locul 6 la 50 m bras; locul 7 la 50 m fluture; locul 8 la 50 m spate.

Ștafeta masculină de 14 ani, formată din Nicolae Bălan, Adrian Mărginean, Tudor Buțu și Matei Ciulea, a obținut medaliile de aur în proba de 4×50 metri mixt și s-a clasat pe lcoul 4 în proba de 4×50 m liber.

Ștafeta băieților de 12 ani, în componența Matei Turuș, Tudor Bucatcă, Alex Radu și Matei Bodar, a cucerit medaliile de aur în proba 4×50 m mixt și medaliile de bronz în proba 4×50 m liber.

La individual au mai punctat în clasamentul pe echipe:

• Adrian Mărginean (14 ani) – locul 4 la 50 m liber; locul 6 la 100 m spate, 50 m spate și 100 m liber;

• Robert Damșa (13 ani) – locul 5 la 100 m fluture; locul 6 la 100 m spate și 50 m spate; locul 7 la 100 m liber;

• Matei Bodae (12 ani) – locul 6 la 100 m bras;

• Matei Ciulea (14 ani) – locul 7 la 100 m bras;

• Răzvan Bunaciu (13 ani) – locul 8 la 50 m spate.

Au mai concurat Ema Ciucă (12 ani) – locul 10 la 50 m bras și 100 m bras; Alexandra Andras (13 ani) – locul 13 la 100 m liber și Antonia Vecsei (12 ani) – locul 15 la 50 m spate.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Judoka Sibișan Alexandru (CS Unirea Alba Iulia), locul I la Campionatul Național Universitar

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sibișan Alexandru a obținut locul I la Campionatul Național Universitar de Judo, la categoria de greutate 90 de kilograme, confirmându-și astfel statutul de unul dintre cei mai buni judoka din țară. Competiția a avut loc sâmbătă, 27 aprilie 2027, la Sibiu, fiind organizată de Federația Sportului Școlar Universitar.

Sibișan Alexandru, sportiv cu dublă legitimare la CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești, a demonstrat încă o dată nivelul său în acest sport. Performanța sa la Campionatul Național Universitar de Judo subliniază pasiunea și dedicarea pe care le investește în antrenamente și competiții. Sibișan este student La Universitatea din Pitești, Departamentul Educație Fizica și Sport.

În acest an, albaiulianul Sibișan Alexandru a mai obținut rezultate remarcabile precum: medalie de aur la Campionatul Național de Judo – Seniori, medalie de argint la Cupa Europeană de Juniori, medalie de aur la Campionatul Național U21. Aceste rezultate confirmă faptul că Sibișan Alexandru se află printre elitele judoului românesc și este un exemplu de determinare și profesionalism pentru tinerii sportivi.

Performanțele sale nu ar fi fost posibile fără susținerea antrenorilor. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Un albaiulian și o italiancă, vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – China

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Aurora, o tânără italiancă rezidentă în Alba Iulia și Șerban au cucerit titlul de vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – Wuhan, China.

Nu este singura performanță remarcabilă a tinerilor dansatori. În urmă cu trei săptămâni, perechea formată din Aurora și Șerban au devenit vicecampioni europeni la aceeași categorie în Cambrils-Spania.

„Mândru de voi. Felicitări și mult succes în continuare. Un albaiulian și o italiancă rezidentă în Alba Iulia, au cucerit titlul de vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – Wuhan, China. Asta, la 3 săptămâni după ce au devenit și vicecampioni europeni la aceeași categorie in Cambrils Spania. Alba Iulia are cu ce se mândri! Bravo vouă, Șerban și Aurora, pentru toată munca și perseverența de care dați dovadă. Ați ajuns unde puțini reușesc, sunteți parte din istoria dansului romanesc și mondial. Cel puțin din partea noastră, aveți maxim respect și suport necondiționat. Keep fighting, the best is yet to came”, se arată într-o postare pe Facebook.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia