Rămâi conectat

Actualitate

Aproape 80 autovehicule de transport marfă, controlate de polițiști pe Autostrada A10, sensul de mers Alba Iulia – Sebeș

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 31 ianuarie 2024, în intervalul orar 10.00-14.00, pe Autostrada A10, la kilometrul 4, pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș, polițiștii din cadrul Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva au desfășurat o acțiune, în colaborare cu RAR Sibiu și ISCTR Alba, în care au fost verificate zeci de autovehicule destinate transportului de mărfuri generale și periculoase, precum și starea tehnică a acestora.

Au fost verificate 78 autovehicule destinate transportului de marfă, iar toți conducătorii auto au fost testați cu aparatele etilotest.

Polițiștii au constatat 43 abateri de natură contravențională, din care 11 la OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare, iar polițiștii au constatat două infracțiuni de conducere cu permisul suspendat.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 20.930 lei.

La această acțiune au participat 6 polițiști, doi inspectori din cadrul ISCTR Alba și un inspector din cadrul RAR Sibiu.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Schimb de experiență între membrii filialelor ASCOR din Alba Iulia și Iași, organizat în Cetatea Marii Uniri

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În perioada 17-19 mai 2024, membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași au participat la un schimb de experiență organizat de către voluntarii ASCOR – Filiala Alba Iulia.

Timp de trei zile, tinerii au participat la diversele activități organizate cu acest prilej. Astfel, studenții au vizitat Cetatea Marii Uniri și împrejurimile sale, au purtat diferite dialoguri duhovnicești și, nu în ultimul rând, au schimbat impresii, opinii și idealuri despre viitor cu gazdele din capitala Marii Uniri. Activitățile au debutat vineri, 17 mai, cu vizitarea bisericii memoriale „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, context în care a avut loc o întâlnire de suflet cu părintele paroh Florin Botezan, președinte al ASCOR București între anii 1993-1995.

A doua zi (sâmbătă, 18 mai) a cuprins vizitarea mai multor obiective din municipiul Alba Iulia. Încă de la orele dimineții, tinerii ieșeni au avut bucuria de a poposi la Catedrala Reîntregirii, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, Piața Cetății, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „1 Decembrie 1918” și Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, studenții din cadrul ASCOR Iași au avut parte de un tur ghidat cu autobuzele electrice prin șanțurile Cetății, după care au participat la o vânătoare de comori. Nu în ultimul rând, tinerii ieșeni au parcurs traseele Parcului de Aventură „Dynamis”, după care au efectuat o drumeție în Parcul Dendrologic (zona Panoramic) și au participat la o seară de folk.

Duminică, 19 mai, studenții au vizitat două vetre monahale din județul Alba. Începând cu ora 9.45, tinerii au fost participat la Sfânta Liturghie, oficiată la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud. Tinerii ieșeni au oferit răspunsurile liturgice și au vizitat împrejurimile schitului, bucurându-se de cuvintele de învățătură adresate de părinții mănăstirii. Apoi, în a doua parte a zilei, studenții ieșeni au poposit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț. Membrii ASCOR Iași au admirat frumusețea deosebită a așezământului situat la poalele Munților Trascău, după care s-au recules la mormântul arhimandritului Dometie Manolache. Experiențele împărtășite s-au dovedit a fi binevenite în rândul tinerilor, constituind o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Peste 5.000 de vizitatori, de Noaptea Muzeelor, la Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai, ediția 2024 a Nopții Muzeelor a adus peste 5.000 de vizitatori la cele două muzee din subordinea Centrului Cultural Palatul Principilor Alba Iulia.

Astfel, între orele 18.00 și 02.00, s-au bucurat de intrare gratuită la expozițiile permanente și temporare din spațiile muzeale, dar și de momentele special pregătite pentru această ocazie atât albaiulienii, cât și turiștii care au ales Muzeul Principia și Palatul Principilor Transilvaniei, singurele instituții de profil din oraș care au luat parte la manifestările din acest an.

Concerte, dansuri, ateliere, spectacole de reconstituire istorică, toate au contribuit la succesul acestei manifestări care a făcut deliciul publicului vizitator. Dacă la Muzeul Principia vizitatorii au fost întâmpinați de centurionul Legiunii a XIII-a Gemina, de gladiatori și nimfe, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și-a făcut apariția Mihai Viteazul, împreună cu un număr însemnat de oșteni. Punerea în scenă, prezentată de istoricul Andrei Pogăciaș s-a bucurat de un real succes.

„Răspunsul publicului la programul oferit de Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia, cu ocazia Nopții Muzeelor, ediția 2024, entuziasmul, interesul și prezența numeroasă au depășit orice așteptare. Am primit, practic, confirmarea că am avut dreptate atunci când am pus interesul comunității înaintea celui personal. Am confirmat și noi, la rândul nostru, prin conținut de calitate și, una peste alta, sentimentul de împlinire nu mai lasă loc de niciun dubiu: niciun an fără Noaptea Muzeelor la Alba Iulia!”, a transmis managerul Centrului Cultural Palatul Principilor, Robert Roman.

Organizatorii țin să mulțumească atât publicului vizitator, cât și angajaților, colaboratorilor și voluntarilor care au făcut posibilă această noaptea magică, în inima Cetății Alba Carolina.

Noaptea Muzeelor este un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2024. În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica | albaiuliainfo.ro

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena 2024 şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica | albaiuliainfo.ro

sampanieSfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Sfântul Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin şi Elena

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia