Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce a condus fără permis și a provocat un accident rutier pe strada Cloșca

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La data de 17 octombrie 2018, în jurul orei 15.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe strada Cloşca din Alba Iulia, soldat cu pagube materiale.

Un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii  au constatat că şoferul vinovat de producerea accidentului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Coliziune între două autoturisme, soldată cu rănirea a trei persoane, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Trei persoane au fost rănite, după ce două autoturisme au intrat în colizine, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, în seara zilei de miercuri, 1 mai 2024.

„Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice si acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs în Municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu. Este vorba despre un accident rutier produs între 2 autoturisme, în care se aflau 3 persoane. Forțe alocate: 1 x ASAS, 1 x SMURD TIM și 1 x ambulanță SAJ”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Traficul rutier este îngreunat pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Din primele date, două persoane ar fi suferit leziuni ușoare. Toate cele 3 persoane (2 adulți și 1 copil) vor fi transportate la spital de către echipajele medicale prezente la locul accidentului”, a transmis IPJ Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bani și substanțe interzise, ascunse în pachete de țigări, depistate de jandarmii din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 1 mai 2024, în jurul orei 17.00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Avram Iancu Alba, aflați în timpul unei misiuni de patrulare în Municipiul Alba Iulia, au observat un bărbat al cărui comportament le-a atras atenția.

Jandarmii l-au legitimat pe bărbat și întru-cât comportamentul bărbatului ridica suspiciuni, au efectuat un control al mașinii în care se afla și au descoperit 27 de plicuri cu substanță albă-cristalină, ascunse în două pachete de țigări. La controlul corporal jandarmii au mai descoperit asupra sa suma de 2000 de lei și un telefon.

Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de substanțe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri) și împreună cu substanțele și obiectele găsite asupra lui, a fost condus la sediul Poliției Alba unde a fost predat către organele abilitate de lege în acest sens, pentru continuarea cercetărilor.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

ÎPS Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Marți, 30 aprilie 2024, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Centrul rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia.

Începând cu ora 11.00, acesta a oficiat slujba de binecuvântare a așezământului social, ca urmare a lucrărilor de restaurare și modernizare efectuate în perioada septembrie 2023 – martie 2024. În continuare, Arhipăstorul Alba Iuliei le-a adresat celor prezenți îndemnuri ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești, după care le-a oferit daruri celor opt beneficiari (copii și tineri). Coordonatul Centrului rezidențial „Sfântul Vasile el Mare” este părintele Marcel Duda, preot al parohiei Limba.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ÎPS Irineu a spus: „Misiunea noastră pe pământ este să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Iată ce aşteaptă de la noi Mântuitorul Iisus Hristos, Care a spus: «Aşa cum v-am iubit Eu pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul» (In. 13, 34). Toţi care slujesc aici, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel, «s-au îmbrăcat cu simţăminte de îndurare şi de bunătate» (cf. Col. 3, 12). Astfel, ei reuşesc să ofere copiilor asistenţă socială, dar mai ales o vorbă bună şi un zâmbet prietenos. Aceasta este «liturghia fratelui», care ne conferă calitatea de ucenici ai lui Hristos”.

Lucrările de renovare au fost realizate din fonduri proprii de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Astfel, s-a avut în vedere modernizarea interioară integrală a edificiului și dotarea cu echipamente digitale de ultimă generație, respectiv șase laptopuri performante și o tablă inteligentă care să faciliteze activitatea educațională a tinerilor. Întregul proces a avut drept scop dezvoltarea sănătoasă a beneficiarilor, inspirată de valorile creștine, facilitarea activităților psiho-educaționale și terapeurice ale tinerilor și, totodată, reglarea activității fiziologice prin utilizarea tehnicii biofeedback. Proiectul a fost finanțat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba.

Centrul rezidențial pentru protecția copilului „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a fost înființat în anul 2003, în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz (Germania). Așezământul are o capacitate de 12 locuri, iar în prezent oferă găzduire, servicii educative și consiliere pentru opt copii și tineri. Misiunea centrului social este îmbunătățirea stării fizice și psihice a copiilor care au suferit o formă de abuz sau care sunt în pericol să devină victime ale abuzului. În cei peste 20 de ani de funcționare, s-a oferit găzduire pentru 68 de copii și tineri, 60 dintre aceștia părăsind așezământul după vârsta de 18 ani.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia