Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia l-a achiziționat pe talentatul mijlocașul ofensiv Alexandru Piftor (Unirea Dej)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSU Alba Iulia a dat lovitura, în ultima zi a perioadei de transferuri, și a ajuns la un acord cu mijlocașul Alexandru Piftor (23 de ani, ex-Unirea Dej, care s-a pregătit în această iarnă cu FC Botoșani).

Din punct de vedere al CV-ului, jucătorul ajuns sub comanda lui Bruno Vienescu reprezintă un nume important, un fotbalist care a evoluat doar în primele două eșaloane. În „alb-albastru” Piftor îi va avea din nou coechipieri pe Târșa și Niakate, alături de care a jucat la FC Botoșani și CSC Dumbrăvița.

Piftor, originar din Botoșani, a semnat vara trecută cu Unirea Dej, pentru care a susținut 14 partide și a înscris 3 goluri în prima parte a campionatului. Și-a reziliat contractul cu divizionara secundă și s-a pregătit sub comanda lui Bogdan Andone la FC Botoșani în luna ianuarie.

Jucătorul de profil ofensiv a acceptat propunerea formației din Cetatea Marii Uniri după tatonări prelungite, acesta fiinnd în această iarnă și în discuții cu concitadina CSM Unirea Alba Iulia.

Piftor a debutat în Liga 1 la FC Botoșani, la formația din orașul natal, unde a evoluat stagiunile 2017-2019, plecând ulterior la Chindia Târgoviște, adunând 9 prezențe pe prima scenă, iar apoi în liga secundă la Gloria Buzău, Ripensia Timișoara (3 stagiuni, 2020-2022), CSC Dumbrăvița și din vară la Unirea Dej, cu peste 80 de jocuri pe a doua scenă.

Studenții au ajuns la 6 jucători înregimentați în această perioadă: Minteuan (SCM Zalău), B. Lazăr (Farul Constanța) Târșa (Rapid Brodoc), Moise (Axiopolis Cernavodă), Ouedraogo (ivorian împrumutat de la CFR Cluj) și Piftor. Tot atâția jucători au și plecat: Serebe și Fofana (CFR Cluj), Al. Giurgiu (CSM Unirea Alba Iulia), D. Todoran (Avântul Reghin), Vasinc (Gloria Lunca Teuz Cermei) și portarul D. Maier.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

În penultima etapa a play-off-ului: CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni 3-2 (2-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSU Alba Iulia a reușit să-și revină după înfrângerea rușinoasă suferită, etapa trecură, în fața liderului Gloria Bistrița, reușind să câștige partida disputată astăzi pe stadionul „Pielarul”, din Sebeș, în fața Unirii Ungheni, cu scorul de 3-2 (2-0).

• 1-0, MIN. 18: OUEDRAOGO a deschis scorul, prima sa reușită pentru studenți, din pasa lui Pîntea

• 2-0, MIN. 22: OUEDRAOGO majorează avantajul, semnând dubla

• 2-1, min. 56: a punctat BALINT

• 2-2, MIN. 67: ASTAFEI a egalat

• 3-2, MIN. 90+3: B: MINTEUAN marchează în prelungiri, prima sa reușită pentru CSU


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, primele puncte pierdute în play-out: CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 2-2 (1-1)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

După șase victorii consecutive, CSM Unirea Alba Iulia a remizat în play-out, 2-2 (1-1), la Zlatna, cu Metalurgistul Cugir, în derby „de Alba”, unul cu două autogoluri stupide, câte unul de fiecare parte.

„Alb-negri” au întors rezultatul, în actul secund, autogol Vl. Popa, dar a fost rândul lui Lalici să-și introducă mingea în poartă. Un derby „de Alba” cu iz de vacanță, în care a fost 0-1, 2-1 și apoi 2-2

• 0-1, MIN. 12: DOHOTARIU, reluare cu capul, după un corner de pe stânga.

• 1-1, MIN. 14: ARDEI egalează după o fază fixă, tot reluare cu capul, la lovitura liberă executată de Istrate. Prima sa reușită pentru „alb-negri”

• 2-1, MIN. 60: Vl. POPA, autogol de cascadorii râsului, a trimis cu capul de la marginea careului, către portar, dar balonul l-a depășit pe Csapo și a intrat în plasă, cu tot efortul portarului

• 2-2, MIN. 87: autogol LALICI, a încercat să degejeze, dar a fost un semiluft care l-a păcălit pe Bucur

 


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Studenții albaiulieni”, înfrângere rușinoasă împotriva liderului: Gloria Bistrița – CSU Alba Iulia 6-0 (4-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

După două partide consecutive în care a câștigat 6 puncte, CSU Alba Iulia a cedat astăzi, în mod rușinos, cu scorul de 0-6 (0-4) în fața liderului Gloria Bistrița.

Un prim act de coșmar pentru vizitatori, care au încasat 4 goluri, liderul având avantaj de două goluri în minutul 7. Au punctat, Mihalcea (7, penalty, fault Niakate), M. Vasile (7), Banyoi (28) și Amasihohu (33), studenții făcând o repriză extrem de modestă. La reluare, Banyoi (61) a realizat dubla, iar Davordzie (85) a parafat o înfrângere umilitoare pentru universitari. După două victorii la rând, CSU pierde primul meci sub comanda „interimarului” Nicolae Ghișa

„La acest scor nu sunt multe lucruri de adăugat. Am început jocul cu multe greșeli individuale, pe fondul cărora echipa adversă a indeplinit o simplă formalitate! Un „duș” foarte rece pentru noi. Un „cosmar” din care trebuie sa ne trezim, sa strângem rândurile și sa ne pregătim pentru meciul următor!”, a punctat Nicolae Ghișa.

Au evoluat fostațiile:

Gloria Bistrița: Mociu – Gallo, S. Itu, R. Bălan/ cpt, Uțiu, V. Mihalcea, Țegle, Dat, V. Mihai, Banyoi, Amasihohu; rezerve Moga, L. Popa, Fl. Bălan, Ionică, Râpan, Sucitu, Zaharia, Chiorean, Davordzie. Antrenor Adrian Falub.

CSU Alba Iulia:


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia