Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul României recomandă purtarea măștii în interior. Sunt vizate mijloacele de transport în comun sau încăperile aglomerate

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La nivelul Guvernului României există o preocupare în legătură cu creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi orice măsură de prevenţie este binevenită, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru, menţionând că membrii Cabinetului au purtat în şedinţă măşti de protecţie.

„Chiar şi astăzi a avut loc o discuţie în cadrul şedinţei cu ministrul Sănătăţii. Există o preocupare – nu doar la nivelul Ministerului Sănătăţii, dar şi la nivelul Guvernului – în legătură cu această creştere a numărului de cazuri şi, din acest punct de vedere, orice măsură de prevenţie din seria celor care au fost deja menţionate şi utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt binevenite, orice astfel de măsuri: purtatul măştii în spaţiile aglomerate, că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanţă minimă, mai ales că specialiştii vorbesc acum despre faptul că, deşi nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, şi această formulă care tinde să devină predominantă este destul de contagioasă, din ce în ce mai contagioasă”, a afirmat Cărbunaru, după şedinţa de guvern, întrebat în legătură cu faptul că membrii Executivului au purtat masca de protecţie.

El a arătat că orice formă suplimentară de protecţie nu poate decât să ajute.

„Este unul dintre motivele pentru care, inclusiv în Guvern, aţi văzut ce s-a întâmplat şi astăzi, în cadrul şedinţei, mai ales că la invitaţia premierului, la şedinţa de guvern au participat şi o parte importantă dintre tinerii care s-au înscris în programul de intership la nivelul guvernamental şi cu toţii am purtat măşti. Se va menţine această recomandare implementată la nivelul Guvernului, ceea ce e valabil şi pentru alte categorii de spaţii aglomerate, în special, revin asupra mijloacelor transport în comun, chiar astăzi – şi domnul ministru al sănătăţii sublinia acest lucru”, a adăugat Cărbunaru.

Potrivit acestuia, la nivel guvernamental se va sprijini, prin mijloace de comunicare, transmiterea acestor măsuri, menţionând că nu este vorba de obligaţii.

„Nu sunt obligaţii, pentru că nu avem în acest moment activat vreun cadru legal care să genereze obligativitate, dar, din păcate, după o perioadă atât de îndelungată, în care valurile de COVID-19 au lovit inclusiv România şi am văzut zeci de mii de victime care şi-au pierdut viaţa în această perioadă, ne gândim cu toţii atât la familiile lor, dar şi la cei care s-au recuperat, poate chiar cu greu, trecând o dată sau de două ori sau de mai multe ori prin această boală, că după această experienţă dureroasă, cu toţii ne dorim să folosim mijloace de protecţie, chiar şi fără a fi fost obligatorii, dar vin în menţinerea sănătăţii noastre”, a mai spus Cărbunaru.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 34 de ani cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a fost depistat conducând băut și fără pemis, pe strada Orizontului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în jurul orei 21.40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 34 de ani, din Municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Orizontului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 56 de ani cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Orizontului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 56 de ani, din Municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Orizontului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 25 de ani cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a fost depistat conducând sub efectul substanțelor psihoactive, pe strada Vasile Goldiș

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în jurul orei 02.15, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Vasile Goldiș din Municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Mogoș, județul Alba.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia