Întregul calendar al liberalizării prețurilor la gaze se amână

Îndosariat în: Economie |

Erdgas Flammen mit SpiegelungÎn urma consultărilor de la Bruxelles, dintre ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu și reprezentanții Direcției Generale pentru Energie din CE, acesta a declarat că nu se va mai aplica creșterea prețului la gaze care era prevăzută pentru 1 octombrie.

 Conform calendarului de liberalizare a prețurilor la gaze, în luna octombrie prețul gazelor urma să fie majorat cu 3%.

 „Consultările au fost bune și pe viitor am vrea să le organizăm mai des (…) Există  însă și o divergență majoră cu Direcția Generală Întreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene,  referitoare la o presupusă interdicție privind exportul de gaze naturale din România. Am cerut implicarea Direcției Generale Energie în soluționarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am  informat căpână la soluționarea acestei situații, statul român își rezervă dreptul de a amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populație. În consecință, intenționăm să nu punem în aplicare creșterea prețului la gazul domestic, agreată de guvernul Boc cu Comisia  Europeană pentru data de 1 octombrie a.c.” a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru  Energie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.