Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, calificați la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Maia Nicula, elevă în clasa a V-a C, a obținut premiul II sub îndrumarea doamnei profesoare Dana Slevaș. Maia este o elevă ambițioasă, perseverentă și creativă care a reușit să își dezvolte pasiunea pentru lectură, talentul, imaginația, dar și puterea de înțelegere a mesajului estetic în cadrul orelor de limba română. Reușita ei se datorează muncii susținute, seriozității și dorinței permanente de autodepășire, iar rezultatele obținute atât la clasă, cât și la concursurile școlare din clasele primare, unde a obținut numeroase premii și distincții, sunt o confirmare că Maia este o elevă de excepție.

Petru Joldeș, elev în clasa a VI-a B, a obținut premiul III la faza județeană a Olimpiadei de limba română, fiind coordonat de doamna profesoară Gabriela Marina. Anul acesta, Petru a reușit performanța de a-și completa palmaresul cu numeroase premii și distincții pe care le-a obținut la concursurile și olimpiadele școlare: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de fizică, locul II la Olimpiada de religie, faza județeană, mențiune la Concursul Național de Matematică „Luminamath” și la Concursul interjudețean „Pitagora”, locul I la Concursul lingvistic internațional „Kangaroo”. Un rezultat de excepție este și cel obținut de Petru în clasa a V-a , la etapa națională a Olimpiadei de matematică, unde a fost medaliat cu  bronz.

Toate rezultatele sale reprezintă o confirmare a faptului că excelența în pregătire  poate fi atinsă prin foarte multă muncă, pasiune, dedicare și determinare.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Flavius Taflan, elev al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză. Este pentru al treilea an când Flavius reușește să se afirme la nivel național la această disciplină pe care o studiază din pasiune și care îi aduce multe satisfacții.

Pregătirea lui Flavius a presupus mult studiu individual, mult exercițiu, căutare, perseverență și colaborare cu profesorul coordonator.

„Calificarea de anul acesta la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a fost nu numai o confirmare a pasiunii mele pentru această limbă cu o sonoritate aparte împletită cu studiul intens și aprofundat, ci și mai ales ocazia de a descoperi orașul Iași, de o încărcătură istorică și spirituală deosebită. Vestea calificării m-a impulsionat să mă pregătesc mai mult, cu o și mai mare dedicare, nu numai prin studiu individual, dar și alături de doamna profesoară Carmen Roman. Am reușit să obțin o Mențiune de care sunt mândru. Urcând pe scenă alături de ceilalți câștigători, am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar, că fiecare sacrificiu făcut, oricât de mic, a contribuit la acest succes. În același timp, pe lângă emoțiile competiției, pot spune că în zilele concursului am legat prietenii, am vizitat locuri noi și am avut parte de experiențe de neuitat”, a mărturisit Flavius.

Rezultatele valoroase obținute de elevul sergent Flavius Taflan sunt dovada că pasiunea și munca depusă cu consecvență aduc nu doar performanţă, ci dezvoltă în același timp valorile și atitudinile elevilor.

Felicitări pentru premiul obținut, mult succes în activitățile viitoare!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Performanțe remarcabile obținute de EDUARD PIȚU, elev al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a obținut, pentru al treilea an consecutiv, rezultate excepționale, atât la faza națională a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce din nou pe podium alături de cei mai buni elevi din țară.

La etapa națională a Olimpiadei de matematică, care s-a desfășurat la Huși, Edi a obținut mențiune și medalia de aur, sub îndrumarea doamnei profesoare Mihaela Urcan, care l-a încurajat și l-a susținut pe tot parcursul pregătirii pentru drumul spre excelență. Această performanță notabilă vine să completeze rezultatele remarcabile obținute la etapele naționale la care a participat și în clasa a VI-a și  a VII-a, unde  a obținut medalie de argint și apoi locul I. Tot efortul depus în acești ani, seriozitatea și perseverența de care a dat dovadă i-au adus lui Eduard performanțe extraordinare și motivația de se pregăti pentru lotul Olimpiadei internaționale de matematică. Edi este primul și singurul elev din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, reprezentând cu cinste atât Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, cât și județul Alba la această competiție dificilă.

Și la etapa națională a Olimpiadei de fizică, care s-a desfășurat recent la Brașov, Edi a reușit să obțină medalia de argint, rezultat care confirmă totodată pasiunea și dăruirea lui Edi pentru științele exacte. Această performanță se datorează muncii depuse, dar mai ales pasiunii pentru această disciplină, care a fost descoperită și dezvoltată de către doamna profesoară Maria Atanasiu. Perseverența lui a fost răsplătită cu numeroase premii și distincții, reușind să dobândească un palmares impresionant și în anii anteriori- mențiune și medalii de argint obținute în clasele a VI-a și a VII-a.

Toate rezultatele sale reprezintă o confirmare a faptului că excelența în pregătire  poate fi atinsă prin foarte multă muncă, pasiune, dedicare și determinare. De asemenea, Eduard se remarcă și prin rezultatele deosebite obținute la clasă, fiind un real exemplu de seriozitate, ambiție și perseverență, iar dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” sunt mândri de performanțele obținute de acest elev de excepție.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Costea Carina, elevă a Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” Alba Iulia, premiul special la Olimpiada Națională de Geografie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Olimpiada Națională de Geografie a avut loc la Constanța și a durat 5 zile, la finalul cărora elva Costea Carina de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a obținut premiul special.

„La Olimpiada Națională de Geografie 2024 (25 – 30 aprilie 2024) ce a avut loc la Constanța, eleva COSTEA CARINA, clasa a VIII-a D, Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș”, Alba Iulia, pregătită de d-na profesoară LĂNCRĂNJAN FLOARE, a obținut PREMIUL SPECIAL.

Felicitări elevei, părinților și doamnei profesoare !”, au transmis pe o rețea de socializare reprezentanții Școlii Gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia