Piața Volantă din Alba Iulia împlinește 5 ani

Îndosariat în: Actualitate |

piata-volanta-apr-2014În acest an,  Piaţa Volantă  din Alba Iulia, în care micii producători din județ își pot vinde marfa proaspătă localnicilor și turiștilor dornici să consume produse naturale, împlineşte 5 ani.

Piaţa Volantă are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi surspă de apa şi toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Proiectul reprezintă o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba, care impreună cu  Primăria municipiului Alba Iulia, a încercat să de-a o mână de ajutor producătorilor locali în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii.

• La Piața volantă, e vremea porumbului

Potrivit Consiliului Județean Alba, “în luna iulie a acestui an s-a înregistrat cel mai mare număr de producători şi cea mai mare diversitate de produse expuse de aceştia, asta datorându-se şi cultivatorilor de porumb zaharat din Mihalţ şi Cistei, care şi-au făcut simţită prezenţa pe întreaga perioadă a acestei luni.

Piaţa funcţionează după un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să îl respecte şi care asigură o bună desfaşurare a acestei activităţi, astfel încât, după modelul pieţelor volante europene, micii producători sunt încurajaţi să îşi valorifice produsele iar cumpărătorii să consume proaspăt şi de calitate.”

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.