Rămâi conectat

Actualitate

Românii plecați la cules de sparanghel în Germania se revoltă. O femeie din Ocna Mureș acuză angajatorul că i-a înșelat la bani

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Un grup de muncittori sezonieri din România, plecați la cules de sparanghel în Germania, s-au revoltat. Oamenii acuză faptul că sunt ţinuţi închişi și fără mâncare de angajatorul german care i-ar fi și înșelat la bani.

O femeie din Ocna Mureș a publicat pe Facebooko filmare a unei discuţii cu o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ, căreia îi reproşează că le sunt reţinute cărţile de identitate. Românii s-au revoltat la o fermă de sparanghel din Germania.

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi sunt nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţin că le sunt reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii reclamă faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă. În imaginile publicate pe Facebook, reprezentata fermierului german le explică faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă.

Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de fermierul neamţ. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.

Femeia care a publicat imaginile spune că au nevoie de ajutor pentru a putea să se întoarcă în România. Oamenii susţin că, dacă nu vor ieşi la muncă, trebuie să stea 14 zile în izolare, iar fermierul nu le va mai asigura mâncarea.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Îndrăgitul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, ANIVERSAT de TVR1 la 45 de ani de carieră

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai 2024, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru spectatori cât și pentru public vor avea parte pe parcursul emisiunii. 

„În seara de Paște, duminică, 5 mai 2024, de la ora 21.00, pe TVR1 v-am pregătit o editie specială a emisiunii ” Petrecere…cu cântec!” în care vom aniversa cei 45 de ani de scenă ai lui Nicolae Furdui Iancu ! Îi vor fi alături Dinu Iancu Sălajanu, Mariana Ionescu Capitanescu, Viorica Macovei, Tudor Furdui Iancu , Ovidiu Homorodean, Bogdan Tom” se arată într-o postare pe Facebook făcută de către Iuliana Tudor.

Întrebat dacă ar schimba ceva la cariera sa, artistul din județul Alba a spus că ar modifica data apriției sale la televiziune, ar fi vrut să fie observat mai repede. Însă din punct de vedere profesional și familial, nu ar schimba nimic.

„Tatăl meu este cel mai valoros model pentru mine. Un exemplu de carieră artistică, un reper în folclorul românesc”, au spus copiii săi când au fost întrebați despre cariera artistului.

Cei trei invitați speciali, Viorica Macovei, Mariana Ionescu Căpitănescu, Dinu Iancu Sălăjanu, prieteni ai artistului, au făcut următoarele precizări când au fost rugați să îl descrie pe Nicolae Furdui Iancu, atât cariersa sa, cât și ca și om:

„Este un mare om pe care îl caracterizează generozitatea și iubirea față de oameni. Pe scurt, un model de urmat”, a vorbit Viorica Macovei.

„În primul rând reprezintă cel mai frumos reper pentru generația noastră, un reper de artist care a ținut la valorile neamului nostru. Este și un foarte bun familist”, a mai declarat Mariana Ionescu Căpitănescu.

„Este un mare om pe care îl caracterizează generozitatea și iubirea față de oameni. Pe scurt, un model de urmat”, a mai precizat Dinu Iancu Sălăjanu.

Nicolae Furdui Iancu este unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară românească, având o carieră impresionantă de 45 de ani. Originar din comuna Sohodol, Alba Iulia, vocea sa puternică și modul autentic de interpretare l-au făcut cunoscut și iubit în întreaga țară. A colaborat cu numeroase ansambluri folclorice și a participat la festivaluri importante, atât în România, cât și peste hotare.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Duminică, 5 mai 2024, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Începând cu ora 12.00, acesta, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, numită și „a doua Înviere”. La final, în prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a rostit cuvântul de învățătură. În cadrul slujbei, pericopa evanghelică a fost citită în mai multe limbi, această practică simbolizând universalitatea mesajului divin transmis tuturor popoarelor, precum și îndemnul propovăduirii Învierii lui Hristos la toate neamurile pământului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ÎPS Irineu a spus: „Este bine ca de Paști și în această săptămână să ne aducem aminte de cei dragi care se află în mormintele întinse în tot spațiul nostru românesc, care au adormit în nădejdea învierii și a vieții de veci. Asemenea lor, să trăim creștinește și românește, convinși că dacă Hristos a înviat, și noi vom învia din mormintele noastre, la glasul trâmbiței de apoi. Suntem privilegiați știind sau, mai bine zis, călătorind prin viață cu speranța că dincolo de barierele mormântului și de granițele morții Îl vom întâlni pe Hristos, Înaintemergătorul nostru la cer, Care ne spune astăzi: «Am fost mort și iată că sunt Viu în vecii vecilor. Eu țin cheile iadului și ale morții»”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Un băiețel perfect sănătos s-a născut în Noaptea de Înviere, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin plin de noroc.

Pentru o familie din Alba Iulia ziua de Paști va fi sărbătorită de două ori, după ce, duminică, băiețelul lor a venit pe lume.

Băiețelul a primit nota 10 (scor APGAR) și a fost născut la ora 04:25 în noaptea de Înviere și cântărește 3,3 kilograme.

Conform credinţei româneşti, copiii născuţi în preajma marii sărbători a Paștelui vor fi călăuziţi numai pe căi pline de oportunităţi şi că vor avea parte de noroc până la capătul vieţii.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia