Rămâi conectat

Actualitate

Sâmbătă, 2 septembrie 2023: Museicon găzguiește vernisajul expoziției „În căutarea unui timp pierdut”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 15, la Museikon, va fi vernisată expoziția „În căutarea unui timp pierdut”.

Ceramista Ana Maria Ariciu se va transforma într-un narator, iar lucrările sale sunt depozitare de amintiri. Visul și ludicul se împletesc într-o serie de obiecte – pretext care introduce privitorul într-un spațiu în care relaționarea artistei cu propriul univers interior transfigurează materia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Protest declanșat la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Vezi ce revendică salariații

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Vineri, 17 mai 2024, între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din serviciile județene ale Arhivelor Naționale nu s-au finalizat printr-un act normativ.

Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când DREPTURILE NOASTRE vor fi recunoscute și NEDREPTATEA SALARIALĂ va fi înlăăturată.
În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23.05.2024, cu participarea salariaților din toată țara.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Angajații din cadrul APM Alba continuă protestul început ieri. Activitatea a fost întreruptă și astăzi, timp de 2 ore

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Angajații APM Alba au continuat și astăzi protestul început ieri, pentru a atrage atenția guvernanților asupra nemulțumirilor lor. Activitatea în cadrul agenției a fost întreruptă vineri timp de 2 ore.

Angajații din cadrul APM Alba vor continua protestul până când drepturilor lor vor fi recunoscute și discriminarea salarială va fi înlăturată! Astăzi 17.05.2024, intre orele 10:00-12:00, activitate din cadrul agenției, va fi întreruptă!

Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. „Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

18-19 mai 2024: Cetatea Alba Carolina se transformă într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, își începe călătoria în inima României, la Alba Iulia, în weekendul 18-19 mai 2024.

Cetatea Alba Carolina, un loc încărcat de istorie, se va transforma într-un teren de joacă, aducând bucuria mișcării și a jocului pentru toți participanții. Accesul este gratuit, iar evenimentul promite două zile pline de activități sportive și distracție.

Urban Playfield este organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Este un concept Sports Festival, realizat în parteneriat cu Raiffeisen Bank, un brand de lifestyle urban.

Mirel Alexa, organizator Urban Playfield: ”Suntem fericiți să dăm startul Urban Playfield în Alba Iulia, un oraș plin de istorie și cu un farmec aparte. Este locul perfect pentru a începe această aventură. Evenimentul, care a pornit la Cluj, este unul fresh, plin de energie și aduce bucuria jocurilor în locuri din orașele noastre pe care poate nu le vedem la adevăratul lor potențial. Ne dorim ca fiecare participant să redescopere plăcerea mișcării și să se bucure de această experiență unică.”

PROGRAMUL URBAN PLAYFIELD LA ALBA IULIA

Participanții la Urban Playfield pot să descopere o varietate largă de sporturi într-un cadru plin de voie bună. Activitățile vor începe în fiecare zi la ora 10:00 și se vor încheia la ora 21:00. Pe lângă activitățile sportive generale, programul de la Alba Iulia include:

Program la scenă – Sâmbătă, 18 mai:

  • 10:00: Morning Pilates cu Mihaela Gherman
  • 12:00: DJ Set
  • 13:00: CSM Unirea Alba Iulia – Prezentare
  • 14:00: DJ Set
  • 16:00: Majorete Sun Gym – Demonstrație
  • 17:00: DJ Set
  • 18:30: Majorete Liceul cu Program Sportiv – Demonstrație
  • 19:00: Concurs cu premii ”Joacă 1:1”

Program la scenă – Duminică, 19 mai:

  • 10:00: Morning Pilates cu Mihaela Gherman
  • 12:00: DJ Set
  • 13:00: CSM Unirea Alba Iulia – Prezentare
  • 14:30: 18 Gym Aerobic
  • 15:00: Fitness cu Stay Fit Gym
  • 16:30: Școala de dans Chirilă Alba Iulia – Demonstrație
  • 17:30: DJ Set
  • 19:00: Concurs cu premii ”Joacă 1:1”

În ambele zile, vor fi clase de sport la scenă susținute de instructorii de la 18GYM.

MISIUNEA URBAN PLAYFIELD

  • Promovarea dreptului la joacă:Urban Playfield promovează ideea că joaca este un drept universal, indiferent de vârstă sau condiție socială și încurajează pe toată lumea să redescopere plăcerea mișcării și a sportului într-un cadru distractiv și relaxant.
  • Promovarea sportului ca joacă:Sportul nu trebuie să fie doar o activitate fizică, ci și o sursă de bucurie, energie și conexiune între oameni.
  • Transformarea spațiilor urbane:Urban Playfield transformă spațiile din orașe, aflate la îndemâna oricui, în adevărate zone de joacă, unde fiecare poate să se distreze prin sport. Demonstrează comunităților locale că sportul și joaca pot fi integrate în viața de zi cu zi, chiar și în mijlocul agitației urbane.

Urban Playfield este un proiect care face un tur national, în 10 orașe din țară, dedicate jocului și sportului de masa. Fiecărui oraș-gazdă îi este dedicat un weekend cu o varietate de activități sportive și divertisment pentru toți participanții, indiferent de vârstă. Accesul la eveniment este gratuit.

Urban Playfield Cluj este un eveniment organizat împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia