Surse: Mai mulți lideri din PNL se pregătesc să schimbe macazul pentru un alt candidat la președinție

Îndosariat în: Politică |

congres-pnlSe pare că situaţia din PNL, cu privire la candidatul pe care partidul urmează să îl susţină la alegerile prezidenţiale, pare să se complice tot mai mult, având în vedere că se conturează înlocuirea lui Crin Antonescu din funcţia de Preşedinte al PNL şi respectiv retragerea sprijinului acestuia pentru candidatura la fotoliul de la Cotroceni. Interesant este de urmărit ce grupări încep să reapară în interiorul PNL.

Primul care încearcă să îşi atragă de partea sa un număr semnficativ de organizaţii ale PNL este Ludovic Orban. Acesta din urmă este, chiar în aceste zile, într-o puternică campanie în rândul filialelor PNL. Oficial, scopul acestui tur de forţă este acela de a contribui direct la un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare, încercând să îi mobilizeze pe liberali pentru alegerile europarlamentare. Neoficial, Ludovic Orban pare să testeaze terenul şi vrea să vadă ce susţinere mai are în rândul organizaţiilor PNL şi cum poate folosi acest lucru în avantajul său. Gigel Ştirbu, liderul PNL Olt, chiar l-a lăudat pe Orban pentru efortul pe care îl depune, menţionând faptul că este singurul lider al PNL dispus facă campanie în teritoriu. Această aserţiune a fost servită în plină şedinţă a grupului parlamentar al PNL.

Cea de-a doua grupare din interiorul PNL, pare să se contureze chiar în jurul fostului preşdinte al ApR, structură politică ce a fuzionat cu PNL în 2002, Teodor Meleşcanu. Actualul şef al SIE, a declarat, în numeroase ocazii, că are de gând să revină în politică, chiar imediat după „paranteză deschisă de la SIE”. În plus, Meleşcanu a declarat fără echivoc că este deschis ideeii de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an, menţionând că „este disponibil, în cazul în care va exista interes pentru candidatura sa”.

În traducere liberă, Meleşcanu asteaptă să fie ofertat în vederea unei susţineri la alegerile prezidenţiale din acest an, iar acest fapt stă la baza conturării unei grupări aparent puternice în interiorul PNL. Conform informaţiilor noastre, gruparea ApR-istă (Alianţa pentru România) a partidului se pregăteşte pentru a schimba macazul cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

Din gruparea lui Meleşcanu fac parte o serie importantă de actuali lideri ai PNL, toţi apropiaţi de Crin Antonescu, dar pregătiţi oricând să îi facă vânt acestuia din fruntea PNL pentru a-i face loc actualului şef al SIE.

Printre aceştia îi regăsim pe liderul deputaţilor PNL, George Scutaru (fost purtător de cuvânt al ApR), Marian Petrache, şeful campaniei PNL pentru alegerile europarlamentare, cel care şi-a început activitate politică în partidul lui Meleşcanu, Romeo Stavarache, actual primar al Bacăului, considerat unul din greii partidului, fost vicepreşedinte al ApR- filiala Bacău şi Dan Mihalache, actualul şef al departamentului de comunicare al PNL, fost secretar executiv al ApR.

Această grupare este considerată totuși cea mai slabă variantă, având în vedere că cei menţionaţi sunt recunoscuţi ca făcând parte din echipa apropiată a preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Aceştia nu au ezitat, de-a lungul timpului, să calce peste colegi şi prieteni din partid. În plus, acestora li se mai reproşează apropierea, din trecut, de Traian Băsescu sau de persoane din anturajul acestuia.

Cea de-a treia tabără din interiorul PNL pare să se contureze în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu. Într-o emisiune televizată, Radu Stroe a declarat, în contextul unei discuţii cu privire la organizarea unui Congres extraordinar al PNL imediat după alegerile europarlamentare, că Tăriceanu este o soluţie viabilă pentru a prelua şefia PNL, după alegerile europarlamentare, fiind un liberal autentic şi unul dintre cei mai vechi membri ai PNL.

Această grupare din jurul lui Tăriceanu pare a fi cea mai puternică. În jurul acestei îi regăsim pe cei care i-au fost mereu partizani fostului premier, precum şi pe cei nemulţumiţi sau faultaţi dur de Crin Antonescu. Această tabară este practic cea mai ofertantă, Călin Popescu Tăriceanu punând pe masă reintrarea la guvernare.

În acest context în care 3 grupări din interiorul PNL par pregătite să propună un alt candidat pentru a intra în cursa prezidenţială din acest an, lui Crin Antonescu pare să îi fugă terenul de sub picioare. Acesta chiar a convocat de urgenţă o şedinţă a conducerii PNL, pentru ziua de marţi, 8 aprilie, încercând probabil să le mai taie din aripi celor care i-ar putea contesta candidatura.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.