Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat de 62 de ani din Mihalț a decedat din cauza COVID-19, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

A fost anunțat un nou deces, la nivelul județului Alba al unui pacient cu COVID-19, un bărbat de 62 de ani din Mihalț, cu multiple comorbidități.

Bărbatul de 62 a fost confirmat și internat la Secția de Boli Infecțioase a SJU Alba în 19 august 2020 și a decedat marți dimineața, după ce starea sa de sănătate s-ar fi deterioarat brusc.

Acesta este al 45-lea caz înregistrat de deces provocat de infecția cu noul coronavirus.

Dumnezeu să-l ierte ierte și să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!

 


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Duminică, 5 mai 2024, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Începând cu ora 12.00, acesta, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, numită și „a doua Înviere”. La final, în prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a rostit cuvântul de învățătură. În cadrul slujbei, pericopa evanghelică a fost citită în mai multe limbi, această practică simbolizând universalitatea mesajului divin transmis tuturor popoarelor, precum și îndemnul propovăduirii Învierii lui Hristos la toate neamurile pământului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, ÎPS Irineu a spus: „Este bine ca de Paști și în această săptămână să ne aducem aminte de cei dragi care se află în mormintele întinse în tot spațiul nostru românesc, care au adormit în nădejdea învierii și a vieții de veci. Asemenea lor, să trăim creștinește și românește, convinși că dacă Hristos a înviat, și noi vom învia din mormintele noastre, la glasul trâmbiței de apoi. Suntem privilegiați știind sau, mai bine zis, călătorind prin viață cu speranța că dincolo de barierele mormântului și de granițele morții Îl vom întâlni pe Hristos, Înaintemergătorul nostru la cer, Care ne spune astăzi: «Am fost mort și iată că sunt Viu în vecii vecilor. Eu țin cheile iadului și ale morții»”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Un băiețel perfect sănătos s-a născut în Noaptea de Înviere, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin plin de noroc.

Pentru o familie din Alba Iulia ziua de Paști va fi sărbătorită de două ori, după ce, duminică, băiețelul lor a venit pe lume.

Băiețelul a primit nota 10 (scor APGAR) și a fost născut la ora 04:25 în noaptea de Înviere și cântărește 3,3 kilograme.

Conform credinţei româneşti, copiii născuţi în preajma marii sărbători a Paștelui vor fi călăuziţi numai pe căi pline de oportunităţi şi că vor avea parte de noroc până la capătul vieţii.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mii de credincioși au asistat la slujba Utreniei Sfintei Învieri, oficiată de ÎPS Irineu la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În Duminica Sfintelor Paști, zi în care creștinii dreptslăvitori prăznuiesc Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului.

Începând cu ora 00.00, pe esplanada special amenajată în fața locașului de cult, acesta, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Utreniei Sfintei Învieri și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a mii de credincioși albaiulieni. În continuare, de la ora 01.15, ÎPS Irineu a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala arhiepiscopală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfânta Treime”, condusă de părintele diacon Cosmin Baciu.

În cuvântul rostit la finalul slujbei Utreniei Sfintei Învieri, ÎPS Irineu a spus:

„Jertfa supremă a lui Hristos a reparat greșeala strămoșului Adam, iar sângele Lui vărsat pe Golgota a îmbibat pământul, dând lumii o viață nouă, triumfătoare asupra morții. Pentru acest motiv, noi, fii ai Tatălui ceresc și fii ai Învierii, putem exclama cu Sfântul Ioan Gură de Aur: «Înviat-a Hristos și îngerii se bucură. Înviat-a Hristos și iadul se cutremură. Înviat-a Hristos și viața stăpânește». Oricare ar fi încercările, amărăciunile și suferințele pe care le întâlnim în calea vieții, noi trebuie să fim convinși că Iisus, «Soarele dreptății», Se strecoară prin rănile noastre și ne sfințește viața, înțelege problemele noastre și le rezolvă. Mai presus de toate, eliberați fiind de moarte, noi înaintăm prin moarte spre veșnicie, unde ne așteaptă Hristos Cel înviat, Care ne spune, chiar în această noapte, răspicat: «Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă. Pentru că Eu trăiesc, și voi veți trăi». Cu o astfel de certitudine să ne întoarcem la casele noastre și, în aceste zile luminoase, să serbăm cu bucurie Paștile cele sfințite, Paștile Domnului care ne-au deschis nouă ușile Raiului”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia