Rămâi conectat

Sport

Victorie de moral, pentru „alb-negrii”: Unirea Alba Iulia – ACS Crăciunel 4-0 (3-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Un meci amical de moral pentru „alb-negrii” a fost jocul disputat în cursul dimineții de ieri, la Oarda de Jos, câștigat de Unirea Alba Iulia cu scorul de 4-0 (3-0) cu ACS Crăciunel (penultima clasată în Seria a II-a a Ligii a V-a).

Scorul a fost deschis de Mâlnă (2, penalty), a venit dubla nigerianului Oluwaseun (18 și 31, ultimul, direct din corner), al doilea meci consecutiv în care jucătorul de bandă dreapta punctează, rezultatul fiind parafat de An. Moldovan (87). O partidă în care “alb-negrii” au testat 3 jucători de culoare, intrați spre finalul primei reprize: fundașul central Balop Jandilan (n. 2003, din Camerun, are și cetățenie belgiană), mijlocașul Nimaga Daude (n. 1999, din Spania) și atacantul Sow Aboubacar (n. 2000, are și cetățenie belgiană), în probe, pentru prima dată în România, jucători care nu au ieșit în evidență.

Au evoluat următorii: Sântoma – Harangozo, Scrob, Adnan, Banienschi – Oluwaseun, Mâlnă, Bârdea, Indrei – Cîrloanță, Iepure; au mai evoluat cei trei “stranieri” mai sus amintiți, N. Itu, Jurj, M. Codrea, Oneț, Dehelean, Sg. Tineiu, A. Moldovan, Ispas, Lupea, Sebaș, C. Dănilă, M. Cristea, Capătă (absenți Ciorgovean, Fetița, Bakcsi).

După insuccesul de la Brad (1-2), în primul joc de verificare, albaiulienii au mai jucat cu Voința Stremț (2-0), Performanța Ighiu (3-3) și ACS Crăciunel, iar ultimul amioca este sâmbătă, 5 martie, în deplasare cu FC Inter Sibiu, liderull Ligii a 4-a din județul vecin.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan (CS Unirea Alba Iulia), din nou campioni naționali

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au obținut titlul de campioni naționali la Campionatul Național Individual U 23, desfășurat în 10-11 mai 2024 la Izvorani.

Alexandru Sibișan a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme, acesta fiind un sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești).

Laura Bogdan, elevă a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme și ea fiind sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Cluj-Napoca).

Rezultatele obținute de Sibișan Alexandru și Laura Bogdan demonstrează că munca asiduă, pasiunea pentru sport și dedicarea totală pot duce la realizarea visurilor și la obținerea succesului în competițiile de top.

Acest succes reprezintă o confirmare a valorii și potențialului acestui club sportiv, care continuă să crească și să formeze campioni în diferite discipline sportive. Cei doi sportivi își continuă parcursul foarte bun din acest an. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Ambii sportivi au mai obținut rezultate foarte bune în acest an. Alexandru Sibișan a obținut medalii de aur la Campionatul Național de Judo Seniori și la Campionatul Național U21. Laura Bogdan a obținut medalii de aur la Campionatul Național U21 și la Campionatul Național U23, respectiv medalie de argint la Campionatul Național de Seniori.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, campionii play-out-ului Seriei a IX-a: ACS Tg. Mureș – CSM Unirea Alba Iulia 0-2 (0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a învins în deplasare pe ACS Tg. Mureș, scor 2-0 (0-0), într-o partidă restanță din Seria a IX-a a eșalonului terț, și continuă seria de invincibilitate din acest an. „Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au câștigat astfel play-out-ul cu două etape înaintea finalului stagiunii.

Formația condusă de Alexandru Pelici, singura din Seria 9 fără eșec în 2024, are 7 succese și un egal în play-out. MVP-ul întâlnirii a fost atacantul Andrei Roșu, cu un gol (52) și o pasă decisivă la reușita lui Fetița (65). Următoarea rundă, penultima, este tot în deplasare, cu Avântul Reghin.

O partidă antrenantă în care prima ocazie a aparținut gazdelor (cap Giosu, peste bară, min. 16), dar ulterior vizitatorii au trecut la timonă irosind oportunități până la pauză prin Indrei (18, șut pe lângă vinclu), Fetița (25, a reținut portarul), Mâlnă (35, a tras peste) și Istrate (44, intervenție Kis). La reluare, Roșu (52), scăpat singur a deschis scorul cu un șut peste portar și tot el putea majora avantajul două minute mai târziu. O altă ocazie a fost irosită de Indrei, iar gazdele puteau egala la situația lui Jorza (63). N-a fost 1-1, ci 0-2, când Fetița (65) a finalizat la assist-ul lui Roșu.

Au evoluat formațile:

ACS Tg. Mureș: ACS: Kis – Barabaș, Dumbrăvean/ cpt, Giosu, Gliga, Greu, Jorza, T. Moldovan, Neacșu, An. Pop, Vidrășan; rezerve Lukacs, Arhirii, Bălan, Bărăbaș, Caliani, Csaki, Csala, Moldovam, D. Todoran. Antrenor Flavius Sabău.

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – V. Stanciu, Voimir, Ardei, Sebaș (71, R. Nistor) – Mâlnă (61, Giurgiu), M. Boldea – Istrate, Fetița/cpt (74, Fetița), Indrei (61, Raicea) – Roșu (71, Ciaun); rezerve Stoian, I. Grozav, Lalici, Ardeiu. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri Cl. Matiș, P. Sandu, R. Teodorescu (toți Timișoara) Observatori L. Țiții (Sibiu), Șt. Donciu (Sf. Gheorghe).


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Campionatul Național de Polo (senioare)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Medalia de bronz la Campionatul Național de Polo pentru senioare a fost câștigată de către sportivele de la CSM Unirea Alba Iulia. Acestea au fost antrenate de Viorel Rus și Dorin Pocol.

„CSM Unirea Alba Iulia a obținut locul de 3 la Campionatul Național de Polo, la senioare.

Clubul nostru continuă seria rezultatelor de excepție, iar acum a venit rândul fetelor de la echipa de Polo (senioare) să mai adauge o medalie în vistieria CSM Unirea Alba Iulia, de data aceasta este vorba de medalia de bronz, obținută la Campionatul Național de Polo.

Fetele noastre sunt antrenate de Viorel Rus și Dorin Pocol, în vreme ce șeful secției de polo este Viorel Pocol!

Felicitări, fetelor!” au transmis reprezentanții a clubului CSM Unirea Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia