Rămâi conectat

Actualitate

3 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 27 mai 2022, în județul Alba. Bilanțul urcă la 53.874 persoane infectate și 1.290 decese

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 27 mai 2022, în județul Alba au fost raportate 3 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 53.874 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea 52.525 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 1.290 decese.

• DECESE

În ultimele 24 de ore, în județul Alba nu s-au înregistrat decese datorate COVID-19.

• TESTARE

Joi, în județul Alba au fost prelucrate în total 257 teste, 117 PCR, 140 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 468.533 mai exact, 357.953 de teste PCR și 110.580 de teste rapide.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Miercuri, 22 mai 2024: Înotătorul Avram Iancu se întâlnește cu albaiulienii la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 22 mai 2024, cu începere de la ora 17:00, toți cei ce iubesc sportul, aventura și călătoriile sunt așteptați la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la o întâlnire cu înotătorul de renume mondial Avram Iancu.

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului 3.24 Jurnal de călătorie și este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Cu acest prilej, înotătorul Avram Iancu va lansa la Alba Iulia cel mai recent volum semnat de domnia sa – Provocarea Rinului. Personalitate remarcabilă şi un excelent ambasador al României în lumea largă, Avram Iancu a scris „Provocarea Rinului”, din dorința de a aduce laolaltă cele două pasiuni din viaţa sa: biblioteca şi înotul. Cartea este prefațată de maestrul Valeriu Butulescu, tehnoredactată de Dr. Simina Carina Pascal și apărută la Casa de Editură Exclusiv, în decembrie 2023. Aceasta este cea de-a doua carte semnată de Avram Iancu, o carte în care autorul ne vorbește despre întreaga experiență pe care acesta a trăit-o în demersul său sportiv de a parcurge înot fluviul Rin, de la kilometrul zero, până la vărsare. Cartea este practic un adevărat jurnal de călătorie care, așa cum deja ne-a obișnuit scriitorul, ne poartă de-a lungul acestei adevărate aventuri născute din dorința înotătorului ca românii să poată circula liberi prin Europa, de la Marea Nordului, până la Marea Neagră. Lansarea volumului „Provocarea Rinului” va fi urmată de povestea cărților ce practic i-au schimbat destinul, într-o conferință cu tema „De la Jules Verne la cărțile contemporane de călătorie”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei” găzduiește, între 19 mai și 19 iunie, expoziția BrickCarolina 2024

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, timp de o lună, începând din 19 mai, va avea loc expoziția BrickCarolina 2024. Aceasta oferă o călătorie în lumea pieselor Lego, pentru oameni de toate vârstele. Doritorii vor avea ocazia să creeze diferite structuri din piesele Lego puse la dispoziție.

Începând de mâine, 19 mai, timp de o lună, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei va fi disponibilă expoziția: BrickCarolina 2024 – O călătorie în lumea pieselor Lego®!

Veniți să vă pierdeți într-un centru vechi, inspirat de arhitectura centrală europeană din Brașov, până la Hamburg, o creație originală a Asociatia Brickenburg – LEGO® Users Group recunoscut de compania Lego!

Mici sau mari, veți avea la dispoziție o mulțime de subansamble, pentru a construi, la fața locului, alte minunății powered by Lego!

Intrarea se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, între orele 09.00-19.00, în orice zi a săptămânii!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, pe strada Detunata din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Două autoturisme au intrat în coliziune în după amiaza zilei de duminică, 19 mai 2024, pe strada Detunata din Alba Iulia. Pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice.

„Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în Municipiul Alba Iulia, strada Detunata. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre 2 auto implicate, fara victime încarcerate. Forțe alocate: 1 x ASAS, 1 x ambulanță SAJ”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia