Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” merg mai departe în Cupa României: CS Universitatea Alba Iulia – Unirea Alba Iulia 3-5 (1-1, 1-1, 0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Unirea Alba Iulia s-a calificat cu mari emoții în turul secund al Cupei României, divizionara terță având nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a câștiga disputa cu CSU Alba Iulia.

Elevii lui Bicheși s-au impus după 120 de minute și executarea loviturilor de departajare, scor 5-3 la general (4-2 la penalty-uri), după ce portarul Sporea a apărat două execuții, oar Marian David a marcat penalty-ul decisiv.

La finele timpului regulamentar scorul a fost 1-1 (0-0), după ce vizitatorii au remontat golul lui Ad. Lăcătuș (49), egalând în minutul 83 prin An. David, adversarii jucând în inferioritate numerică din minutul 74 (eliminat Goguța).

Se prefigura o surpriză de proporții în turul inaugural al Cupei României: divizionara terță Unirea Alba Iulia având emoții cu CS Universitatea Alba Iulia, ce a jucat în inferiritate numerică din minutul 74 (Goguța – eliminat)! Studenți au depășit momentele delicate din ultimele zile și au fost foarte aproape să dea lovitura împotriva adversarului din eșalonul superior, cotat drept favorit incontestabil. Deși au existat probleme în rândul grupării pregătite de Vasile Ursu, “alb-albaștrii” au strâns rândurile și au pus la respect o echipă ce nu concepea să rateze calificarea.

• Studenții au rezistat în inferioritate numerică!

La primul meci oficial din 2020, după 9 luni de pauză, “alb-negrii” s-au crezut învingători înainte de a începe jocul, însă s-au înșelat și au suferit. După un act întâi echilibrat, amfitrionii au deschis scorul printr-o execuție fabulaosă a lui Ad. Lăcătuș (49). Uniriștii s-au trezit, au dominat copios, însă Iancău a evitat egalarea în minutul 65, reflex la execuția lui M. Codrea, alte oportunități fiind semnate de An. David, același M. Codrea, Al. Giurgiu și Mâlnă.

Confruntarea a căpătat accente dramatice, vizitatorii au atacat în valuri, reduta prăbusindu-se în mintul 83, când An. David a egalat. Duelul Iancău – Marian Codrea a fost adjudecat de “căpitanul” gazdelor ce a intervenit miraculos în câteva rânduri la marile ocazii ale atacantului cugirean.

1-0, MIN: 49: AD. LĂCĂTUȘ a marcat cu o execuție sueprbă, șut de întoarcere, în stânga lui Sporea.

1-1, MIN. 83: An. DAVID a șutat din 10 metri în poarta goală, un balon deviat din duelul Iancău-Bucurică

Lovituri de departajare: Al. Giurgiu (0-1), Buligă (1-1), D. Lupșan (1-2), Onacă (ratare, a apărat Sporea), Bucurică (ratare, a apărat Iancău), B. Ștef (ratare, a apărat Sporea), Mâlnă (1-3), Ad. Lăcătuș (2-3), M. Codrea (2-4)

• S-a ajuns la prelungiri

În minutul 90+4, în prelungiri, același Iancău a deturnat „capul” lui M. Codea, Replica a vdenit de la Ad. L[c[tu; (90+5) – șut în diagonală, pe lângă. Haj (90+6) a tras de la marginea careului, o nouă intervențieIancău ce a respins în lateral. M. Codrea (101) a devenit eroul negativ al propriei echipe, cu o nouă ratare, cap alături din 7 metri! În minutul 119, Haj a tras de la 20 de metri, însă Iancău a respins în corner. B. Ștef (120) a lobat din 7 metri, puțin peste bară

• Goguța – eliminat în minutul 74!

Gazdele au rămas în inferioritate în minutul 74, când mijlocașul Goguța a fost eliminat pentru cumul de avertismente. La fazaimediat următoare, Al. Giurgiu a șutat puțin pe lângă bara dreaptă din lovitura liberă. În minutul 77, șutul lui Giurgiu din 15 metri, a fost deviat în corner de Iancău.B. Ștef (79) a scăpat singur, însă a lobat peste trasnversală. M. Codrea (80) a ratat o altă ocazie, reluare cu capul alături. Ocazie mare a Unirii: D. Lupșan (83) – șut peste din 3 metri. Bârdea (90+1) a șutat de la 15 metri, iar un fundaș a deviat peste transversală. La cornerul următor M. Codrea a fost blocat de Iancău. În minutul 90+3, Mâlnă a ratat două ocazii imense:a mai întâi a tras în M. Codrea, iar apoi a șutat pe lângă

La pauză a fost egalitate, însă studenții au deschis scorul rapid prin Ad. Lăcătuș, cu o execuție superbă.

Circov (58) a tras peste de la 18 metri. Iancău (65) are o intervenție incredibilă, reflex miraculos la reularea cu capul a lui M. Codrea. În faza următoare, același atacant a trims alături, tot cu capul. Unirea presează, iar An. David (71) a șutat puțin pe lângă la centrarea lui Bucurică.

În cele din urmă, studenții și-au rezolvat problemele din ultimele zile și au aliniat cel mai bun unsprezece posibil. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, plasați în afara arenei., pe două laturi ale terenului.

Uniriștii au avut prima ocazie prin Circov (13), reluare alături după centrarea lui Bucurică. Buligă (39) a șutat de la 30 de metri, alături. B. Ștef (40) a șutat, din cădere, puțin peste, de la marginea careului. Scrob (45+2) a fost blocat de Iancău în careul mic

Din motive medicale, Boancă a părăsit terenul în minutul 25, fiind înlocuit de Gergely, la fel întâmplându-se cu Fetița în startul reprizei secunde

Întâlnirea este una aparte pentru “alb-negri”, în condițiile în care vor disputa astfel primul meci oficial din 2020. Uniriștii se întorc astfel în iarbă după o incredibilă pauză de mai bine de 9 luni, nejucând din 30 noiembrie, adică în urmă cu 284 de zile!

Echipe de start:

CSU Alba Iulia: Iancău – Negrea (36, Bălșan),  Ionicescu, Onacă, Boancă (25, Gergely) – Ad. Lăcătuș, Goguța, Buligă, Tat, B. Ștef, Cl. Oara (75, Bancu); rezerve Dr. Pop, B. Gligor, Borșai, D. Cîmpean, Horșa, C. Năcreală. Antrenori Vasile Ursu, Răzvan Rusu

Unirea: Sporea – Zsigmond (74, Haj), Scrob, V. Codrea (90, Ad. Matei), Al. Giurgiu – Fetița (50, An. David), Bârdea (78, Mâlnă), D. Lupșan, Bucurică, Circov (105, Joldeș), M. Codrea; rezerve Sîntoma, Dehelean. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu, Mircea Oprea.

CSU Alba Iulia, ocupanta poziției secunde în ierarhia Ligii a 4-a, a fost desemnată de AJF Alba reprezentanta județului în Cupa României. Însă, în tabăra formației universitare există multă confuzie în ultimele zile. Antrenorul Vasile Ursu a intenționat să renunțe, dar demisia sa verbală nu a fost acceptată de rectorul Daniel Breaz.

Arbitri: S. Vădana (Cluj-Napoca), G. Suciu (Câmpia Turzii), C. Antal (Cluj-Napoca) Observator M. Țîră (Alba Iulia)


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Înfrângere pentru „studenții albaiulieni”, în ultima runda din play-off: ACS Mediaș – CSU Alba Iulia 3-1 (2-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSU Alba Iulia a pierdut duelul pentru treapta a treia a podiumului 1-3 (0-2) cu ACS Mediaș, în ultima rundă a play-off-ului. Universitarii aveau nevoie de o remiză pentru a încheia al doilea sezon din eșalonul terț pe podium, dar au făcut schimb de locuri cu oponenții.

Golurile gazdelor au fost marcate de Avram (16, penalty) și Pajco (31), în mitanul inaugural. În actul secund, debutantul Orlandea (ACS Mediaș) a șutat în transversală (63), iar Kilyen a fost eliminat în minutul 77 pentru cumul de avertismente (al doilea „roșu” în ultimele 4 etape, abia revenit după suspendare!). Ecartul a fost redus de Trifu (86), vizitatorii punctând în inferioritate numerică, dar Noian (87) a parafat rezultatul final (a mai fost o bară Magyari, 90).

Au evoluat formațiile:

ACS Mediaș: Blaga – Maxim, Cr. Avram/ cpt, A. Vlad, S. Șerban, Hanzu, P. Stan, Noian, Pajco, C. Tineiu, Magyari; rezerve Ciupercean, Cr. Vodă, Frîncu, Rotar, Al. Luca, Berkeczi, Orlandea, An. Bârsan, Gurei. Antrenor Mihai Ianc.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, la prima înfângere din play-out: Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut, astăzi, primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului.

Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund.

În „orașul viorilor”, vizitatorii au deschis scorul din penalty, prin Giurgiu (63), iar peste câteva zeci de secunde reghinenii au egalat prin Ghiță. Până la final a fost dubla rezervei M. Pop (79, penalty, și 90+4)

Echipa lui Alexandru Pelici a cunoscut gustul înfrângerii după o serie de 12 partide imbatabile (10 victorii și două remize), gruparea din Cetatea Marii Uniri suferind precedentul eșec în urmă cu aproape 6 luni (25 noiembrie, 0-1, pe „Cetate” cu Gloria Bistrița).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan (CS Unirea Alba Iulia), din nou campioni naționali

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au obținut titlul de campioni naționali la Campionatul Național Individual U 23, desfășurat în 10-11 mai 2024 la Izvorani.

Alexandru Sibișan a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme, acesta fiind un sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești).

Laura Bogdan, elevă a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme și ea fiind sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Cluj-Napoca).

Rezultatele obținute de Sibișan Alexandru și Laura Bogdan demonstrează că munca asiduă, pasiunea pentru sport și dedicarea totală pot duce la realizarea visurilor și la obținerea succesului în competițiile de top.

Acest succes reprezintă o confirmare a valorii și potențialului acestui club sportiv, care continuă să crească și să formeze campioni în diferite discipline sportive. Cei doi sportivi își continuă parcursul foarte bun din acest an. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Ambii sportivi au mai obținut rezultate foarte bune în acest an. Alexandru Sibișan a obținut medalii de aur la Campionatul Național de Judo Seniori și la Campionatul Național U21. Laura Bogdan a obținut medalii de aur la Campionatul Național U21 și la Campionatul Național U23, respectiv medalie de argint la Campionatul Național de Seniori.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia