Rămâi conectat

Actualitate

Aproape 1.300 de persoane au primit hrană caldă și materiale sanitare din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia, în perioada Săptămânii Luminate

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În pofida greutăților pe care le întâmpinăm și a distanțării sociale, acțiunile de ajutorare au fost prezente în permanență, numeroase persoane manifestându-și dragostea față de aproapele prin fapte de milostenie, generozitate și solidaritate.

Astfel, în perioada Săptămânii Luminate, au fost oferite diferite categorii de ajutoare prin Protopopiatele Ortodoxe din Eparhia Alba Iuliei, fiind sprijinite peste 1290 de persoane care se confruntă cu greutăți materiale. Prin aceste ajutoare, semenii noștri au primit pachete alimentare și hrană caldă la domiciliu, precum și materiale igienico-sanitare a căror valoare s-a ridicat la suma de 113.000 lei.

Tot în această perioadă s-a continuat ajutorarea cu alimente sau hrană caldă, din fonduri proprii, a persoanelor vârstnice, beneficiare a serviciilor de îngrijire la domiciliu, precum și a copiilor nevoiași, beneficiari ai centrelor de zi, care au activitatea suspendată în această perioadă. Acțiunile au fost animate de simțământul speranței pe care Praznicul Învierii Domnului ni l-a oferit, după cum ne-a relatat cu emoție părintele paroh Ioan Petruț, în urma activității filantropice pe care a desfășurat-o la parohia Petrești II din Protopopiatul Sebeș:

„În acest început de primăvară, când gingășia florilor ne înconjoară la tot pasul, se trezesc în noi sentimente de admirație, contemplând ceea ce Dumnezeu a rânduit pentru noi întru bucurie, cu gândul la frumusețile Raiului. Cu toate poticnirile și obstacolele vieții de zi cu zi, am socotit firesc să împărtășim bucuria noastră cu semenii noștri cuprinși de poverile apăsătoare ale zilelor noastre, încercând să îi despovărăm puțin, să le descrețim frunțile și să le aducem un strop de bucurie.

Acest gând a fost concretizat prin voluntarii parohiei, care au dăruit unui număr de 40 de familii încercate din parohia noastră alimentele necesare în această perioadă. Printre bucurii și lacrimi, am conștientizat faptul că Hristos Cel înviat ne oferă cu adevărat bucurie, nădejde și mântuire”.

Aceste acțiuni fac parte din Programul eparhial de ajutorare „Solidaritate prin Filantropie”, inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” și Instituțiile Prefectului – Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Programul este implementat prin cele 10 Comitete de Acțiune ale Protopopiatelor Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, păe strda Cloșca

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Luni, 20 mai 2024, în jurul orei 01.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un tânăr de 28 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cloșca din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 22 mai 2024: Înotătorul Avram Iancu se întâlnește cu albaiulienii la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 22 mai 2024, cu începere de la ora 17:00, toți cei ce iubesc sportul, aventura și călătoriile sunt așteptați la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la o întâlnire cu înotătorul de renume mondial Avram Iancu.

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului 3.24 Jurnal de călătorie și este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Cu acest prilej, înotătorul Avram Iancu va lansa la Alba Iulia cel mai recent volum semnat de domnia sa – Provocarea Rinului. Personalitate remarcabilă şi un excelent ambasador al României în lumea largă, Avram Iancu a scris „Provocarea Rinului”, din dorința de a aduce laolaltă cele două pasiuni din viaţa sa: biblioteca şi înotul. Cartea este prefațată de maestrul Valeriu Butulescu, tehnoredactată de Dr. Simina Carina Pascal și apărută la Casa de Editură Exclusiv, în decembrie 2023. Aceasta este cea de-a doua carte semnată de Avram Iancu, o carte în care autorul ne vorbește despre întreaga experiență pe care acesta a trăit-o în demersul său sportiv de a parcurge înot fluviul Rin, de la kilometrul zero, până la vărsare. Cartea este practic un adevărat jurnal de călătorie care, așa cum deja ne-a obișnuit scriitorul, ne poartă de-a lungul acestei adevărate aventuri născute din dorința înotătorului ca românii să poată circula liberi prin Europa, de la Marea Nordului, până la Marea Neagră. Lansarea volumului „Provocarea Rinului” va fi urmată de povestea cărților ce practic i-au schimbat destinul, într-o conferință cu tema „De la Jules Verne la cărțile contemporane de călătorie”.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei” găzduiește, între 19 mai și 19 iunie, expoziția BrickCarolina 2024

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, timp de o lună, începând din 19 mai, va avea loc expoziția BrickCarolina 2024. Aceasta oferă o călătorie în lumea pieselor Lego, pentru oameni de toate vârstele. Doritorii vor avea ocazia să creeze diferite structuri din piesele Lego puse la dispoziție.

Începând de mâine, 19 mai, timp de o lună, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei va fi disponibilă expoziția: BrickCarolina 2024 – O călătorie în lumea pieselor Lego®!

Veniți să vă pierdeți într-un centru vechi, inspirat de arhitectura centrală europeană din Brașov, până la Hamburg, o creație originală a Asociatia Brickenburg – LEGO® Users Group recunoscut de compania Lego!

Mici sau mari, veți avea la dispoziție o mulțime de subansamble, pentru a construi, la fața locului, alte minunății powered by Lego!

Intrarea se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, între orele 09.00-19.00, în orice zi a săptămânii!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia