Rămâi conectat

Sport

Decizie FRF: Unirea Alba Iulia a primit un loc în Liga 3, pentru ediția 2022 – 2023

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi a devenit oficală varianta vehiculată de câteva săptămâni: Unirea Alba Iulia are loc în Liga 3 și în ediția 2022/2023, deși a retrogradat în Liga 4.

Decizia a fost anunțată pe site-ul Federației Române de Fotbal în această seară, alături de „alb-negri” mai fiind completate locurile vacante cu CSM Bacău, Progresul Ezeriș, Flacăra Horezu și Kids Tâmpa Brașov, conform hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 19 iulie 2023.

AFC Unirea 1924 Alba Iulia a cesionat dreptul de participare în eșalonul terț către CS Municipal Alba Iulia, echipă prin intermediul căreia se dorește preluarea clubului de către autoritățile locale.

Uniriștii încep antrenamentele luni, 25 iulie 2023, sub comanda unui nou antrenor, Paul Ciucă, iar în 30 iulie au primul amical, la Viitorul Vama Seacă. Este primul pas dintr- vară fierbinte a grupării din Cetatea Marii Uniri, care în viitorul apropiat mai are de rezolvat multe alte chestiuni.

S-a amânat startul pregătirilor (inițial s-a vorbit de 19 iulie 2023) tocmai pentru a se rezolva din problemele legate de preluarea clubului de către CS Municipal Unirea Alba Iulia. Primăria municipiului reședință de județ vrea să pună în practică acest deziderat, problema spinoasă fiind aceea a datoriilor acumulate în ultimul an. Paul Ciucă este dispus să devină antrenor principal, însă mai sunt discuții legate de strategie, iar în cazul depunctării cu 10 puncte pentru neplata restanțelor către Al. Giurgiu și Ad. Bicheși s-a făcut recurs.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Înfrângere pentru „studenții albaiulieni”, în ultima runda din play-off: ACS Mediaș – CSU Alba Iulia 3-1 (2-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

CSU Alba Iulia a pierdut duelul pentru treapta a treia a podiumului 1-3 (0-2) cu ACS Mediaș, în ultima rundă a play-off-ului. Universitarii aveau nevoie de o remiză pentru a încheia al doilea sezon din eșalonul terț pe podium, dar au făcut schimb de locuri cu oponenții.

Golurile gazdelor au fost marcate de Avram (16, penalty) și Pajco (31), în mitanul inaugural. În actul secund, debutantul Orlandea (ACS Mediaș) a șutat în transversală (63), iar Kilyen a fost eliminat în minutul 77 pentru cumul de avertismente (al doilea „roșu” în ultimele 4 etape, abia revenit după suspendare!). Ecartul a fost redus de Trifu (86), vizitatorii punctând în inferioritate numerică, dar Noian (87) a parafat rezultatul final (a mai fost o bară Magyari, 90).

Au evoluat formațiile:

ACS Mediaș: Blaga – Maxim, Cr. Avram/ cpt, A. Vlad, S. Șerban, Hanzu, P. Stan, Noian, Pajco, C. Tineiu, Magyari; rezerve Ciupercean, Cr. Vodă, Frîncu, Rotar, Al. Luca, Berkeczi, Orlandea, An. Bârsan, Gurei. Antrenor Mihai Ianc.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Alb-negrii”, la prima înfângere din play-out: Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0)

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut, astăzi, primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului.

Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund.

În „orașul viorilor”, vizitatorii au deschis scorul din penalty, prin Giurgiu (63), iar peste câteva zeci de secunde reghinenii au egalat prin Ghiță. Până la final a fost dubla rezervei M. Pop (79, penalty, și 90+4)

Echipa lui Alexandru Pelici a cunoscut gustul înfrângerii după o serie de 12 partide imbatabile (10 victorii și două remize), gruparea din Cetatea Marii Uniri suferind precedentul eșec în urmă cu aproape 6 luni (25 noiembrie, 0-1, pe „Cetate” cu Gloria Bistrița).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan (CS Unirea Alba Iulia), din nou campioni naționali

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Bogdan, legitimați la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, au obținut titlul de campioni naționali la Campionatul Național Individual U 23, desfășurat în 10-11 mai 2024 la Izvorani.

Alexandru Sibișan a concurat la categoria de greutate – 90 de kilograme, acesta fiind un sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Pitești).

Laura Bogdan, elevă a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia (director Daniela Mateica), a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme și ea fiind sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/CSM Cluj-Napoca).

Rezultatele obținute de Sibișan Alexandru și Laura Bogdan demonstrează că munca asiduă, pasiunea pentru sport și dedicarea totală pot duce la realizarea visurilor și la obținerea succesului în competițiile de top.

Acest succes reprezintă o confirmare a valorii și potențialului acestui club sportiv, care continuă să crească și să formeze campioni în diferite discipline sportive. Cei doi sportivi își continuă parcursul foarte bun din acest an. Sportivii secției de judo de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Ambii sportivi au mai obținut rezultate foarte bune în acest an. Alexandru Sibișan a obținut medalii de aur la Campionatul Național de Judo Seniori și la Campionatul Național U21. Laura Bogdan a obținut medalii de aur la Campionatul Național U21 și la Campionatul Național U23, respectiv medalie de argint la Campionatul Național de Seniori.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia