Subiecte la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 la MATEMATICĂ pentru clasa a VIII-a

Îndosariat în: Actualitate |

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 la clasa a VIII-a, subiecte și bareme de corectate la matematică, pe EDU.ro. Elevii din clasa a VIII-a au susținut astăzi ultima probă.  Conform calendarului elevi-olimpiade-scolarepublicat de MEN, rezultatele finale vor fi afișate în 27 iunie, la ora 16.00, iar depunerea contestațiilor se face în aceeași zi, până la ora 20.00. În 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. În județul Alba au fost înscriși peste 3.000 de absolvenți

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta  notele obţinute la evaluarea naţională să conteze în proporţie de 75% pentru media de admitere la la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Subiecte EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014, la matematică Acesta este al treilea an în care elevii au susținut examenele Evaluării Naționale în săli supravegheate video. Anul acesta au fost “camere funcționale de supraveghere video” in sălile de examen, dar si in sălile in care se descarcă si se multiplica subiectele, precum si in sălile in care se preiau, se evaluează si se depozitează lucrările scrise.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Evaluarea Naționala se desfășoară, anual, într-o singura sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cat si cei din învățământul particular au dreptul sa susțină Evaluarea Naționala fără taxa. Fiecare examen din cadrul evaluării naționale are o limita de timp de 120 de minute.

Evaluarea lucrărilor de examen se efectuează de către doi profesori evaluatori, care lucrează, in mod obligatoriu, in săli separate, stabilite de președintele comisiei, se arata in metodologie.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordând-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

In cazul in care diferența intre notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectata de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordata de aceștia va fi nota finala. Nota finala se trece pe lucrare si se semnează de președintele comisiei din centrul zonal de evaluare.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Metodologia prevede ca se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la elevi, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude in rândul elevilor, fonduri care au ca destinație asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitățile de învățământ sau din centrele zonale de evaluare.

Părinții elevilor care susțin examenele pot cere comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale sa vadă lucrarea de examen a propriului copil,  dar numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării sau a lucrărilor, elevul trebuie sa fie însoțit obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Ordinul Ministerului Educației privind organizarea si desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a in anul școlar 2013-2014 prevede ca solicitarea de vizualizare a lucrării de către elev si părinți nu poate conduce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Admiterea in liceu in anul școlar 2014-2015 începe in data de 4 iulie, când absolvenții claselor a VIII-a si părinții vor completa opțiunile in fisele de înscriere. O premiera pe care o aduce admiterea anul acesta o reprezintă faptul ca Evaluarea Naționala va avea o pondere crescuta, de 75%, in media de admitere la liceu.

Se schimba astfel formula de calcul a mediei de admitere la liceu, așa ca începând din acest an, in admiterea la liceu – media de la Evaluarea Naționala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proporție de 25%.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Înscrierea in clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere se calculează, indiferent daca media generala la Evaluarea Naționala din clasa a VIII-a este mai mica de cinci. Repartizarea computerizata la liceu se realizează pe 15 iulie.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.