Rămâi conectat

Actualitate

Până în data de 16 aprilie 2020, pe raza județului Alba avem 302 persoane se află în carantină și 720 izolate la domiciliu

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Până astăzi, 16 aprilie 2020, pe raza județului Alba, 302 persoane se află în carantină, 397 persoane au ieșit din carantină, 720 persoane sunt izolate la domiciliu, 3.772 persoane au ieșit din izolare, 11 persoane sunt vindecate și 5 persoane au decedat.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 298 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 599 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost identificate 152 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 125.000 de lei.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate în Câmpeni, Sebeș, Teiuș, Baia de Arieș și Ocna Mureș au fost verificate 709 autovehicule și 882 de persoane. Au fost constatate 97 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 114.180 lei.

De exemplu, pe raza comunei Lupșa au fost depistați doi bărbați din Iernut, județul Mureș, care circulau cu un autoturism și care au prezentat câte o declarație pe proprie răspundere în care era menționat faptul că se deplasează, la Câmpeni, în scop profesional.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei doi bărbați nu sunt angajați nicăieri și nici nu dețin vreo formă de organizare profesională ori calitatea de administrator sau asociat în cadrul vreunei societăți comerciale.

Pentru că nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile legislației privind starea de urgență.

Acțiunile care au ca scop respectarea regulilor de distanțare socială, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, vor continua, iar în perioada imediat următoare vor fi intensificate, mai ales în zona piețelor, a centrelor comerciale și a lăcașelor de cult.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 119 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 11 avertismente și 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Pe perioada sărbătorilor pascale, jandarmii vor asigura în continuare ordinea și siguranța publică în zonele de responsabilitate, precum și în patrule mixte alături de polițiști.

”Revenim cu un apel la solidaritate și respectarea regulilor și a recomandărilor emise de autoritățile statului. Dragi concetățeni, chiar dacă suntem în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății, vă îndemn să stați acasă și să limitați la maximum deplasările, conform prevederilor legale în materie. Cadrelor medicale, forțelor de ordine, voluntarilor și tuturor celor care se află în prima linie a luptei împotriva COVID – 19, le mulțumim încă o data pentru eforturile lor uriașe. Suntem recunoscători pentru fiecare sprijin oferit în lupta pentru combaterea acestei pandemii” a declarat Nicolae Albu, prefectul județului Alba.

Instituția Prefectului – Județul Alba

 


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Muzeul „Palatul Principilor Transilvaniei” găzduiește, între 19 mai și 19 iunie, expoziția BrickCarolina 2024

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, timp de o lună, începând din 19 mai, va avea loc expoziția BrickCarolina 2024. Aceasta oferă o călătorie în lumea pieselor Lego, pentru oameni de toate vârstele. Doritorii vor avea ocazia să creeze diferite structuri din piesele Lego puse la dispoziție.

Începând de mâine, 19 mai, timp de o lună, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei va fi disponibilă expoziția: BrickCarolina 2024 – O călătorie în lumea pieselor Lego®!

Veniți să vă pierdeți într-un centru vechi, inspirat de arhitectura centrală europeană din Brașov, până la Hamburg, o creație originală a Asociatia Brickenburg – LEGO® Users Group recunoscut de compania Lego!

Mici sau mari, veți avea la dispoziție o mulțime de subansamble, pentru a construi, la fața locului, alte minunății powered by Lego!

Intrarea se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, între orele 09.00-19.00, în orice zi a săptămânii!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, pe strada Detunata din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Două autoturisme au intrat în coliziune în după amiaza zilei de duminică, 19 mai 2024, pe strada Detunata din Alba Iulia. Pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice.

„Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în Municipiul Alba Iulia, strada Detunata. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre 2 auto implicate, fara victime încarcerate. Forțe alocate: 1 x ASAS, 1 x ambulanță SAJ”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 38 de ani cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a fost depistat conducând cu permisul suspendat, pe strada Regimentul V Vânători

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia