Principesa Margareta și Familia Regală au ajuns la Alba Iulia, pentru a lua parte la manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri

Îndosariat în: Actualitate |

Familia Regală a ajuns în Stația CFR din Alba Iulia la ora 09.30, așa cum era programat Călătoria Familiei Regale cu Trenul Regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la înfăptuirea marelui ideal național.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Altețea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu au călătorit la Alba Iulia cu Trenul Regal. Alături de ei s-au aflat și ASR Principesa Elena și soțul ei, ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia și ASR Principesa Maria.

Familia Regală a fost întâmpinată la Gara Alba Iulia de autoritățile locale și de locuitori ai municipiului Marii Uniri. Altețea Sa Margareta și Principele Radu, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale, au participat, de la ora 10.00, la un Te Deum oficiat la Catedrala Încoronării, iar la ora 15.30 vor participa la ceremonia militară din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Trenul Regal a fost remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922. Restaurarea ei a fost efectuată, cu multă migală și efort, de Ministerul Transporturilor, special pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Familia Regală la Alba Iulia de 1 Decembrie

Publicată de Ziarul Unirea pe Vineri, 30 Noiembrie 2018

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.