Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Promovabilitate de 100% pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, la Evaluarea Națională – 2023

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia au înregistrat și în acest an rezultate remarcabile cu ocazia susținerii Evaluării Naționale.

Toți cei 46 de tineri teologi, absolvenți ai clasei a VIII-a, au obținut medii peste 5 la probele desfășurate în perioada 19-22 iunie 2023. Astfel, instituția de învățământ teologic albaiulian se numără printre cele trei școli din municipiul Alba Iulia care au înregistrat promovabilitate 100%, clasându-se în fruntea ierarhiei unităților educaționale privind procentajul de promovare. Rezultatele au fost afișate în după-amiaza zilei de miercuri, 28 iunie.

Excelența academică ce caracterizează învățământul teologic albaiulian este evidențiată în mod plenar prin obținerea rezultatelor de excepție. Totodată, promovabilitatea maximă a examenului de Evaluare Națională atestă atât nivelul ridicat al angajamentului elevilor în procesul de pregătire, cât și implicarea cadrelor didactice în propria formare educațională. În urma acestei performanțe, în numele corpului profesoral, părintele prof. dr. Eugen Pintea, director instituției, le-a adresat sincere felicitări elevilor seminariști pentru efortul deosebit depus în răstimpul premergător susținerii probelor Evaluării Naționale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, dublă campioană națională la Culturism și Fitness

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Campionatul Național de Culturism si Fitness s-a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai 2024, iar albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean a reușit să își apere cu succes titlul de campioană.

După ce a reușit performanța remarcabilă, sportiva albaiuliancă a scris un mesaj pe rețelele de socializare. În aceste explică că apărarea titlului de campiona naționl este chiar mai grea decât câștigarea primului titlu. Motivele invocate de ea sunt presiunea suplimentară, nu mai există factorul surpriză, nu mai ai avantajul anonimatului. Realizările ei din acest an au la bază disciplina bine pusă la punct de a învinge și disponibilitatea de a trece peste ceea ce pare imposibil. Perseverența, știința și convingerea și faptul că a înțeles ca nu există adversar mai mare decât propria persoană, au ajutat-o să obțină acest rezultat.

Mihaela Mih-Dehelean a fost antrenată și susținută de către antrenorul Călin Brehăiță.

„Apărarea titlului de campion național este din multe puncte de vedere mai grea decât câștigarea primului titlu. Nivelul de presiune asupra ta este mai mare, nu mai reprezinți o surpriză, nu mai ai avantajul anonimului, toți vor să te învingă. Tot ce am realizat anul acesta are la bază convingerea că disciplina de fier e greu de învins, că disponibilitatea de a depăși ce pare de netrecut e doar jumătate din drum. Restul e perseverență, știință și convingerea că la nivelul acesta de performanță nu există adversar mai mare decât propria persoană. Am învins azi pentru că am gestionat cu succes limitările fizice, îndoiala celor care spun că nu se poate dar și dragostea necondiționată a familiei mele Bucuria de azi, o împart cu antrenorul meu Călin Brehăiță și cu toți cei care merg pe același drum cu mine, tăcând, sperând, luptând cu greutatea fiecărei zile de antrenament. Titlul de azi are forma unei cupe de campion, dar și trăirea unei rugăciuni care schimbă discret destine și vieți deopotrivă și despre care o să povestim cu altă ocazie. Am reușit într-un mod care arată tuturor că se poate dacă ești dispus să plătești prețul de a fi cel mai bun. Mulțumesc tuturor! Ne vedem în sala de sport”, este mesajul campioanei transmis pe rețelele de socializare.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Joldes Petru, elev al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, mențiune la faza națională a Concursului Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

La Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, organizat în 16-19 mai 2024, la Iași, elevul Joldes Petru, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” a reușit să obțină mențiune.

„Vești grozave de la Concursul Național „Ionel Teodoreanu” – faza națională, desfășurată la Iași!

Suntem mândri să anunțăm că elevul nostru, Joldes Petru, a obținut MENȚIUNE! Felicitări, Petru Joldes, pentru această realizare remarcabilă!

Mulțumiri speciale doamnei prof. Marina Gabriela pentru îndrumarea și sprijinul acordat!

Continuăm să ne bucurăm de succesul elevilor noștri și să îi încurajăm să își urmeze pasiunile și visele!” au transmis  reprezentanții Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Carina Zbutea, elevă a Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia, premiul special la faza națională a olimpiadei de religie

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Carina Zbutea, elevă la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Stefan”  din Alba Iulia, a obținut premiul special la olimpiada de religie, etapa națională.

„În perioada 8-12 mai 2024 s-a desfășurat la Focșani faza națională a Olimpiadei de Religie pentru nivelul gimnazial. Unitatea noastră a fost reprezentată de către eleva Zbutea Carina din clasa a VII-a A, coordonată cu măiestrie de către doamna prof. dr. Opriș Monica.

Talentata elevă, olimpică la mai multe discipline, a reușit să obțină Premiul Special cu nota 9.50, motiv pentru care dorim să o felicităm, urându-i mult succes la viitoarele competiții!”, au transmis reprezentanții Seminarului Teologic Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Stefan”  din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia